23.7.16

Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα του μακελειού στο Μόναχο


Ένας Ελληνας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 9 νεκρούς που άφησε πίσω του ο 18χρονος μακελάρης τους Μονάχου, πριν βάλει τέρμα στη ζωή του. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του 18χρονου δράστη, κατασχέθηκαν οι υπολογιστές του, για να σταλούν στα εργαστήρια της αστυνομίας για περαιτέρω πληροφορίες. Οι γονείς του δράστη, πάντως φαίνεται πως δεν ήταν σε θέση να δώσουν πλήρη κατάθεση, καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Λίγο νωρίτερα πάντως, η Telegraph έγραφε για ένα θύμα τουρκικής καταγωγής, το οποίο έφτασε στο Μόναχο μέσω Ελλάδας. Οι πληροφορίες για Έλληνα νεκρό, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα και ίσως να πρόκειται για το ίδιο άτομο... Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις επίσημες ανακοινώσεις. 
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία, Γιώργος Παππάς, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twiiter, μεταξύ των νεκρών στο μακελειό του Μονάχου υπάρχει και ένας Έλληνας.

Έλληνας μεταξύ των θυμάτων στην επίθεση στο Εμπορικό Κέντρο Μονάχου, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας προς τη Γεν. Πρόξενο Μονάχου

Munich Shooting Detail map D
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, ανάμεσά τους νεαροί από το McDonald. 
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου των αρχών του Μονάχου. Σύμφωνα με τις αναφορές επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, χωρίς να βρίσκεται σε καμία πολιτική κινητοποίηση και δίχως να έχει σχέση με το ISIS. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία. 
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας δήλωσε ότι η χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Μόναχο δεν συνδέεται με τους πρόσφυγες. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο, ενώ ήταν μαθητής.
Σύμφωνα με την αστυνομία του Μονάχου, ο 18χρονος δράστης λάμβανε ψυχολογική αλλά και ιατρική βοήθεια για προβλήματα που είχε. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων ή αλκοόλ, κάτι που θα γίνει γνωστό όταν ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις. 

Ο 18χρονος Γερμανοϊρανός, είχε στην κατοχή του ένα Glock-17, όπλο για το οποίο δεν είχε σχετική άδεια. (αυτό ήταν το πρόβλημα...! Juan)
pronews