4.7.16

ΤΑΜΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ


ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
Πασχίζοντας πάντα για το καλύτερο ,το ουσιαστικό,το πραγματικό,κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες
Στα πλαίσια τις συνεχούς προσπάθειας για εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν πραγματικές συνθήκες και με βάση το τι θα διαταχθούμε να εκτελέσουμε αν ποτέ χρειαστεί η λέσχη μαζί με συναδέλφους από το τμήμα εφέδρων Κοζάνης ταξίδεψε το τριήμερο 17-19 Ιουνίου σε περιοχή του νομού Έβρου για δεύτερη φορά αυτό το έτος πολύ κοντά στο ποταμό που αποτελεί φυσικό σύνορο με την γείτονα χώρα.

Μετά την άφιξη μας με το Πρώτο Φως του Σαββάτου και την εγκατάσταση μας στην περιοχή ξεκίνησε η εκπαίδευση και η προετοιμασία για την άσκηση που είχε ως αντικείμενο την διμοιρία ΠΖ στην φάση της προέλασης.
Αφού ορίστηκαν οι ομάδες μερίμνη των επικεφαλής τους ξεκίνησαν εκπαίδευση σε ατομική και ομαδική τακτική σε συνθήκες αφόρητης ζέστης με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς πράγμα που δυσκόλευε και τις πιο απλές κινήσεις.
Μετά από σύντομη ανάπαυση για τροφή το μεσημέρι ακολούθησε εκπαίδευση στο αντικείμενο που θα ασκούνταν το τμήμα σε συνέχεια πάντα των θεωρητικών μαθημάτων που έγιναν στα γραφεία τις προηγούμενες ημέρες και κατόπιν, αφού δόθηκαν οι διαταγές ξεκίνησε η προέλαση με σκοπό την λήψη επαφής με τον εχθρό τμήματα του οποίου εκτελούσαν επιβραδυντικό αγώνα. Ακολούθησαν μερικές ώρες πορείας με συνεχείς εμπλοκές με μικρές και μεγαλύτερες εχθρικές δυνάμεις κατά τις οποίες τα τμήματα έπρεπε να ενεργήσουν ανάλογα , κατά την επιστροφή όπως πάντα έγινε μεταφορά τραυματία συναδέλφου.
Το πρωί της Κυριακής επισκεφθήκαμε ,σε συνεννόηση με τον σχηματισμό της περιοχής, φυλάκιο της μεθορίου όπου μας έγινε ενημέρωση από τον αρχιφύλακα επικεφαλής.
Κάτω από αντίξοες συνθήκες γιατί ο εχθρός θα επιλέξει τον χρόνο και τον τόπο και όχι εμείς ,έχοντας στο μυαλό μας σε κάθε βήμα και κάθε ενέργεια το καλοκαίρι του 74 στην Κύπρο, 46 Αξιωματικοί ,Υπαξιωματικοί και Οπλίτες , βρέθηκαν εκεί που πρέπει, όπως πρέπει, για να το κάνουν σωστά κι όταν θα έχει μεγαλύτερη σημασία
Στην Θράκη για να στείλουμε μηνύματα σε πολλούς .
Στα στελέχη του Ελληνικού Στρατού του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι οι Έλληνες , στους κληρωτούς συναδέλφους μας που κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας , στους Εθνοφύλακες και τους κατοίκους της περιοχής , στους Εφέδρους συναδέλφους , ότι θα είμαστε εκεί αν ποτέ χρειαστεί να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί και θέλουμε και μπορούμε.
Και τέλος στους γείτονες και όλους όσους επιβουλεύονται την Εθνική μας ανεξαρτησία και τμήματα της επικράτειας της χώρας όσο τρανοί κι αν νομίζουν πως είναι , πως θα μας βρουν μπροστά τους, πρώτους και έτοιμους από πριν .
΄΄Ελλήνων προμαχούντες΄΄