1.7.16

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ: "Σπουδαία ιδέα οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνονται μόνιμα στην Αθήνα - Θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη της Ελλάδας"

Φτάνει να μην πλακώσουν...Δασκαλίτσες και να μοιράζουν τσουβάλια με λεφτά!'Οπως πχ, κάποιος "στρατηγός"   της πλάκας, που έπαιρνε 10.000 ευρώ το μήνα για παροχή υπηρεσιών και για κάποια χρόνια μετά τη λήξη των ΟΑ!
Πάντως καλύτερα να μας λείπουν οι ΟΑ, εκτός αν το σύνολο των εξόδων το αναλάβουν ξένοι φορείς, χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ η ΕλλάδαJuan
"Σπουδαία ιδέα" χαρακτήρισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και τη μόνιμη διεξαγωγή τους στη χώρα όπου "γεννήθηκαν" προκειμένου να ενδυναμωθεί η ελληνική οικονομία, αφού θα δημιουργούνταν μόνιμες υποδομές και σε μία "ασφαλή" χώρα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ συμμετείχε στο "Φεστιβάλ ιδεών Άσπεν", στο Κολοράντο, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, με άλλους ηγέτες και σημαντικές προσωπικότητες απ΄όλο τον κόσμο.
Στη διάρκεια της παρουσίας της κ. Λαγκάρντ, της τέθηκε από την αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Άσπεν το εξής ερώτημα: "Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό, και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή".
Η κ. Λαγκάρντ ευχαρίστησε για την τοποθέτηση αυτή και συνέχισε λέγοντας: "Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί".
Ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάμβανε την εποπτεία, και να διασφαλιστεί ότι υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία. "Ότι δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις όπως συνέβη και στο παρελθόν σε κάποιες καταστάσεις. Νομίζω είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα", είπε.
Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι εξαιτίας της Ολυμπίας, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα, και η οποία έχει φιλοξενήσει τόσους πολλούς φανταστικούς αθλητές, υπενθυμίζοντας την ελληνική αρχή του "νους υγιής εν σώματι υγιεί".
Πρόκειται για μία ιδέα που έχει πέσει και άλλες φορές στο τραπέζι, αν και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 πολλοί δεν θα ήθελαν να την θυμούνται, καθώς κόστισε τρελά στην Ελλάδα και αύξησε δραματικά το χρέος. Ωστόσο αν η διεξαγωγή του γίνονταν μόνιμα στη χώρα μας τότε οι επενδύσεις θα γίνονταν μία φορά και εκτοτε η Ελλάδα θα προσέλκυε εκατομμύρια κόσμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες βάζοντας χρήματα στα ταμεία.
pronews