16.7.16

Απειλές από Αγκυρα προς Αθήνα για να παραδώσουμε τους «8» φυγάδες - Αναπτύσσεται η ελληνική ειδική Δύναμη «Δ»


Φ.ΦΡΑΓΚΟΣ: «Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ» 

Του Λ.Λιγουριώτη
Ευθείες απειλές κατά της Αθήνας διατυπώνονται στο παρασκήνιο από την πλευρά της Αγκυρας για άμεση παράδοση των "8" φυγάδων πραξικοπηματιών, τριών ταγματαρχών, τριών λοχαγών και δύο αρχιλοχιών του τουρκικού Στρατού, οι οποίοι κατέφυγαν σε ελληνικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να διαφύγουν της σύλληψης στην Τουρκία.
 
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πέραν από την αρχική σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πολιτικός του προϊστάμενος Μ.Τσαβούσογλου προς την Αθήνα στο αίτημά του για άμεση επιστροφή των "8" φυγάδων, παρασκηνιακά προειδοποίσε με "σοβαρές επιπτώσεις" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αν δεν παραθοδθούν άμεσα οι "8".
 
Και η απειλή έχει ληφθεί πολύ σοβαρά από το Μαξίμου. Σε σημείο που ουσιαστικά έχει ληφθεί απόφαση επιστροφής τους. Στην υπόθεση υπάρχει ήδη εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα.
 
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση για το θέμα, αλλά ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα προς την ελληνική πλευρά για το ποια είναι η θέση των ΗΠΑ.
 
Πρακτικά, ότι αποφασίσουν οι ΗΠΑ θα γίνει για τους "8".
 
Η τεταμένη κατάσταση, έχει αναγκάσει το ΓΕΕΘΑ να διατηρεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Οι Πτέρυγες Μάχης, όχι μόνο στις Μοίρες μαχητικών, αλλά και σε αυτές των μεταφορικών και φυσικά των ΑΣΕΠΕ ERIEYE παραμένουν σε επίπεδο μέγιστης επιφυλακής, κάτι που αναμένεται να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, αφού μάχες εξακολουθούν να μαίνονται σε πολλά σημεία της Τουρκίας μεταξύ των πραξικοπηματιών και των κυβερνητικών και κανένας δεν γνωρίζει αν κάποιος νιώσει την ανάγκη "εξαγωγής" της κρίσης προς τα δυτικά.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Δύναμη "Δ", η διακλαδική ειδική δύναμη του ΓΕΕΘΑ ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της έχει αναπτυχθεί σε συνδυασμό με μονάδες αμφίβιων καταδρομέων σε όλη την ανατολική επικράτεια, ενώ υπάρχει μέγιστη ετοιμότητα και στην 1η ΜΑΛ.
 
Η απειλή Τσαβούσογλου δεν προιοιωνίζει τίποτα το καλό, αν και πλέον η ρευστότητα θα αποτελεί την μόνιμη πραγματική κατάσταση στα ανατολικά της Ελλάδας. Η Τουρκία έχει εισέλθει σε μία δίνη και απειλεί να μας συμπαρασύρει.
 
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, αρκετά καλός γνώστης των τουρκικών τεκταινομένων (μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει στρατιωτικός ακόλουθος 1991 - 1994 και ακόλουθος Άμυνας 1998 - 2001 στην Άγκυρα), σημειώνει ότι "Η φωτιά στο σπίτι του γείτονα δεν είναι καλό για κανέναν"
 
Τα μέχρι στιγμής αριθμητικά δεδομένα - με βάση τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού - καταγράφουν 240-270 νεκρούς,1.440  τραυματίες, ενώ οι συλλήψεις των εμπλεκόμενων αξιωματικών διάφορων βαθμίδων ανέρχονται στις 2.839 και φαίνεται ότι θα έχουμε μεγάλη συνέχεια. 
 
Υπάρχουν αερομαχίες F-16 των πραξικοπηματιών με αυτά των κυβερνητικών,  1-2 μεγάλες βάσεις ελέγχονται ακόμα από τους πραξικοπηματίες ο ναύσταθμος Γκιολτσουκ ακόμα ελέγχεται από αυτούς, η Αγκυρα είναι τόσο βομβαρδισμένη όσο θα ήταν αν είχαμε ελληνοτουρκικό πόλεμο κλπ κλπ.
 
Η εκτίμηση ότι "η απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία δείχνει την ρευστή πολιτική και κοινωνική αστάθεια που επικρατεί και που θα παραμείνει παρούσα για μεγάλο διάστημα στη Τουρκία", όπως αναφέρει σε ενδιαφέρον άρθρο του  o στρατηγικός αναλυτής Παύλος Χρήστου, αποτυπώνει απόλυτα την πραγματικότητα.
 
Από την άλλη, η διαφαινόμενη αποτυχία του πραξικοπήματος αυξάνει το κύρος και την ισχύ του Ερντογάν, Και εν τέλει να σημειώσουμε ότι το αγαπημένο σπορ των Τούρκων κυβερνώντων είναι η "Εξαγωγή κρίσεων". Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.
 
πηγη :pronews