31.7.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: 7.000 Τούρκοι στρατιώτες περικύκλωσαν την ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ - Αποφασίστηκε να κλείσει λένε τουρκικά ΜΜΕ (φωτό, vid)


ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ 

του Βασίλη Καπούλα
 
Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην Τουρκία καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας αναπτύχθηκαν 7.000 δυνάμεις της αστυνομίας και του Στρατού με οχήματα και βαρύ εξοπλισμό και περικύκλωσαν την ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ. Τουρκικά ΜΜΕ λένε πως απετράπη δεύτερο πραξικόπημα ενώ τονίζουν πως αποφασίστηκε η βάση να κλείσει.
 
Υπενθυμίζουμε την διαδήλωση έξω από την Βάση και την φωτιά που είχε ξεσπάσει σε άλλη ΝΑΤΟϊκή βάση στη Σμύρνη με τις αρχές να κάνουν λόγο αμέσως για δολιοφθορά.
 
Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών καθησυχάζει και μιλά για "έλεγχο ασφαλείας" αλλά αυτό δεν ισχύει. Οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία είναι εντελώς διαφορετικές.
 
Η κινητοποίηση γίνεται τη στιγμή που σήμερα επισκέπτεται το Ιντσιρλίκ και την Άγκυρα ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ Joseph Dunford.
 
Όλες οι έξοδοι και έσοδοι μπλοκαρίστηκαν και η βάση τελεί υπό πολιορκία ενώ υπάρχουν φήμες ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα στρατόπεδα στην ΝΑ Τουρκία.
 
Οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν την βάση εξοπλισμένοι με αυτόματα όπλα και ΤΟΜΑ, φορτηγά από το Δήμο έχουν μπλοκάρει όλες τις εξόδους-εισόδους ενώ στο σημείο έχουν φτάσει και οπαδοί του Ερντογάν οι οποίοι απαιτούν το κλείσιμο της βάσης και φωνάζουν "θάνατος στις ΗΠΑ".
 
Η Hurriyet μεταδίδει πως υπάρχουν πληροφορίες για νέο πραξικόπημα από Γκιουλενιστές.
 
Στο Tatvan ο φιλοισλαμικός δήμος διαδίδει φήμες για να βγάλει στον δρόμο τους «ταραξίες» και να λυντσάρουν...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Incirlik decision in flash!
 
Incirlik decision in flash!
 
Incirlik decision in flash!
 
Incirlik decision in flash!
 
Incirlik decision in flash!
 
Incirlik decision in flash!
 
İncirlik Üssü'nde flaş karar!
 
İncirlik Üssü'nde flaş karar!
pronews.gr/