1.7.16

Νέα δημοσκόπηση: Πρώτος ο Μπέπε Γκρίλο με 32,3% έναντι του 30,3% που συγκεντρώνει ο Ρέντζι


Προβάδισμα του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών αποτυπώνει δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα La Repubblica.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ακολουθεί με 30,3%.
Το 78% των ερωτηθέντων απαντά επίσης ότι κίνημα του Μπέπε Γκρίλο είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας η οποία ισχυροποιήθηκε με τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν δυο εβδομάδες -και ανέδειξαν την «πεντάστερη» Βιρτζίνια Ράτζι στην δημαρχία της Ρώμης.
Σε ό,τι αφορά πάντα την πρόθεση ψήφου, το γκάλοπ, που πραγματοποίησε η εταιρία Demos για λογαριασμό της La Repubblica, δείχνει ότι η συντηρητική παράταξη αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα: η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται καθηλωμένη στο 11,8% και η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο 11,5%.
Παράλληλα το στατιστικό δείγμα Ιταλών πολιτών απάντησε ότι σε περίπτωση δεύτερου γύρου θα επέλεγε με ποσοστό 54,7% τα Πέντε Αστέρια και με 45,3% την κεντροαριστερά.
Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση Ρέντσι τέλος, το έργο της εγκρίνει μόνο το 42% των ερωτηθέντων. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 28 μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2014 οπότε ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.
pronews