17.6.16

ΔΥΟ ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Δέος: Ρωσικά «πυροτεχνήματα» συγκλονίζουν το Χαλέπι και τα συροτουρκικά σύνορα (φωτό, vid)



του Βασίλη Καπούλα
Η Ρωσία επιστρέφει στη Συρία πιο ισχυρή από ποτέ: Τουλάχιστον δύο ρωσικές Ταξιαρχίες μάχονται αυτή τη στιγμή στη Συρία, μια προς Ράκκα ενώ ακόμη μία αναμένεται να αναπτυχθεί στο Χαλέπι το οποίο "φωτίζεται" από "πυροτεχνήματα". Η ρωσική αυτή στρατιωτική ανάπτυξη σχετίζεται άμεσα με το αίτημα πενήντα διπλωματών και ανώτερων στρατιωτικών προς το State Department για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.
 
Ο τελευταίος γύρος συγκρούσεων στη Συρία έχει ήδη ξεκινήσει. Ρωσία και Συρία έχουν αποφασίσει να κινηθούν τελικά ταυτόχρονα και προς Χαλέπι και προς Ράκκα καθώς αν γίνει επίθεση μόνο προς την "πρωτεύουσα" των ισλαμιστών τότε φοβούνται νέο "πισώπλατο" χτύπημα με αντιπερισπασμό προς Λαττάκεια για να ανακοπεί η επέλαση.
 
Γύρω από το Χαλέπι μαίνονται σφοδροί βομβαρδισμοί ειδικά μετά την αναγγελία θανάτου ενός ακόμη Ρώσου στρατιώτη.
 
Ένας Mikhail Shirokopoyas Ρώσος στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά στη Συρία και πέθανε στη Μόσχα μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
 
Είχε τραυματιστεί σοβαρά στις σφοδρές μάχες στο Χαλέπι. Ακολούθησαν πολλά χειρουργεία όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά μάταια.
 
Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη 13 ετών. Πέθανε στη Μόσχα στις 7 Ιουνίου .
 
Η ταφή του έγινε στην περιοχή Amur.
 
Επίσημα είναι η δέκατη απώλεια για τη Ρωσία στο πεδίο των μαχών στη Συρία.
 
Τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν  καθώς φαίνεται ότι υπάρχει εσωτερική διαμάχη στο State Department με πολλούς να διαφωνούν με την πολιτική Μ.Ομπάμα.
 
Χτες η Ρωσία βομβάρδισε τις δυνάμεις FSA και SDF στη Β.Συρία.
 
«Ρωσικά μαχητικά διεξήγαγαν μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές κοντά στην al-Tanf εναντίον δυνάμεων που μάχονταν το ISIL και οι οποίοι λάμβαναν αμερικανική υποστήριξη» είπε ο ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.
 
«Τα ρωσικά μαχητικά δεν ήταν ενεργά σε αυτή την περιοχή στη Β.Συρία για πολύ καιρό και δεν υπήρχαν συριακές ή ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος» πρόσθεσε.
 
"Θα ζητήσουμε εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συμβεί ξανά αυτό".
 
Ο νεκρός Ρώσος στρατιώτης.
 
 
 
 
 
 
 
PRONEWS