8.6.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Aπέπλευσαν οι ομάδες μάχης έξι αμερικανικών αεροπλανοφόρων - Κορυφώνεται η ένταση Ρωσίας-ΝΑΤΟ (vid)

ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ USS DWIGHT D. EISENHOWER - ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΑΚΚΑ ΡΩΣΙΑ-ΙΡΑΝ


του Βασίλη Καπούλα
Koρυφώνεται η ένταση Ρωσίας-ΝΑΤΟ καθώς για πρώτη φορά απέπλευσαν οι ομάδες μάχης έξι αμερικανικών αεροπλανοφόρων και συγκεκριμένα τα αεροπλανοφόρα "Ronald Reagan", "Dwight Eisenhower", "Harry Truman", "John Stennis", "Carl Vinson" και "George Washington".
Τα ρωσικά ΜΜΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως "το ΝΑΤΟ ωθεί την ανθρωπότητα προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο". 
Το USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) βρίσκεται στον Ατλαντικό και αναμένεται να φτάσει στη Μεσόγειο για κοινές επιχειρήσεις με το "Harry S.Truman" σε Συρία -Ιράκ.
To USS Carl Vinson (CVN 70) κατευθύνεται προς τον Ειρηνικό , το USS George Washington (CVN 73) στον Ατλαντικό, το USS John C. Stennis (CVN 74) στην Νότια Σινική Θάλασσα, το USS Harry S. Truman (CVN 75) στην Ανατολική Μεσόγειο, το USS Ronald Reagan (CVN 76) στον δυτικό Ειρηνικό και αναμένεται να αποπλεύσει και το  USS George HW Bush (CVN 77) τον Ιούνιο.
Σκοπός όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές είναι να δοθεί "σήμα" σε Πεκίνο και Μόσχα ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν και τους δύο σε ένα πόλεμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  "John C. Stennis" και "Ronald Reagan" θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για κοινές ασκήσεις και συμμετοχή στην Rimpac.
H τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 2012 όπου είχαν αναπτυχθεί τέσσερα όμως αεροπλανοφόρα και όχι έξι ή επτά όπως τώρα.
Όπως αναφέραμε και χτες, μόνο τυχαίο δεν ήταν το διάγγελμα του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, προς τον λαό του στο οποίο τόνισε πως θα πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)
Σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας επισκέπτεται εκτάκτως την Λευκορωσία για κατ ιδίαν συζητήσεις με τον Α.Λουκασένκο όπου αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις.
Σε ενταντικές διαβουλεύσεις βρίσκεται η Ρωσία με την Κίνα και τις χώρες του CSTO ενώ υπάρχει συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ρωσίας-Ιράν-Συρίας στην Τεχεράνη.
Υπάρχουν φόβοι ότι η επίθεση του συριακού Στρατού στην Ράκκα παρουσιάζει τεράστιο γεωπολιτικό κίνδυνο εμπλοκής με τις ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό οι Αμερικανοί στέλνουν δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή.
Ρωσία και Ιράν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποφασίζουν ενταντικοποίηση των επιχειρήσεων στην Ράκκα πριν προλάβουν να αναμιχτούν οι ΗΠΑ.
Δείτε βίντεο από τις πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ.


pronews