20.6.16

Αερομαχία Su-35 και F/A-18 στη Συρία: Πώς οι Αμερικανοί αποχώρησαν με την «ουρά στα σκέλια» (φωτό, vid)


ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ F/A-18 

του Βασίλη Καπούλα
Τα αμερικανικά ΜΜΕ παραδέχονται το επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ στους ουρανούς της Συρίας όπως είχαμε γράψει σχετικά με την αερομαχία SU-35 και F/A-18. Λένε όμως τη μισή αλήθεια σχετικά με το περιστατικό... Οι ΗΠΑ έστειλαν οπλισμένα FA-18 τα οποία απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο USS USS Dwight Eisenhower για να εμποδίσουν τα Su-24 να βομβαρδίσουν τη νέα ισλαμιστική τους οργάνωση, το "Νέο Συριακό Στρατό" έξι μίλια από τα σύνορα με Ιορδανία.
Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 200 ισλαμιστές.
Μετά από δύο γύρους σφοδρών αεροπορικών επιδρομών από τα Su-24 οι ΗΠΑ έστειλαν τα μαχητικά τους για να εμποδίσουν τους Ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Al-Tanf.
Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι αμερικανοί πιλότοι προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τους Ρώσους αλλά η επικοινωνία δεν ήταν δυνατή.
Κάποια στιγμή αναφέρουν τα F/A-18 έφυγαν από την περιοχή για να ανεφοδιαστούν. Τα ρωσικά μαχητικά αρνήθηκαν να φύγουν ενώ πραγματοποιούσαν δεύτερο γύρο επιδρομών.
Τα FA-18 επέστρεψαν μετά από τον εναέριο ανεφοδιασμό ενώ την ίδια στιγμή εμφανίστηκαν και τα Su-35.
Tα F/A-18 αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφού είχαν ήδη...καταρριφθεί!
Για το λόγο αυτό ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, εμφανίστηκε εκτάκτως στην Λαττάκεια και επιθεώρησε τη ρωσική βάση και τα οπλικά συστήματα με φωτογραφίες να δίνονται στη δημοσιότητα εσκεμμένα δείχνοντας "έτοιμα" τα α/α συστήματα S-400 Triumf.
Aυτό που φοβήθηκε η Ρωσία ήταν ότι το επεισόδιο συνέπεσε με την επιστολή των 50 διπλωματών προς τον Μ.Ομπάμα με την οποία ζητούσαν την κατάρριψη των ρωσικών μαχητικών!
Μάλιστα η επίσκεψη Σ.Σοιγκού ήταν τόσο αιφνιδιαστική που "έμεινε" και ο Μ.Άσαντ ο οποίος μπροστά στη κάμερα δήλωσε αιφνιδιασμένος.
"Οι Ρώσοι βομβάρδιζαν τους δικούς μας, ομάδες που δέχονται τη βοήθεια μας" λένε οι ΗΠΑ και προσθέτουν "για πολύ καιρό η Ρωσία ήταν ανενεργή στην περιοχή αυτή. Το πρόσφατο περιστατικό προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για τις προθέσεις του. Απαιτούμε από τη Μόσχα εξηγήσεις και εγγυήσεις ότι δεν θα ξανασυμβεί" αναφέρουν οι ΗΠΑ.
"Βομβαρδίσαμε 300 χλμ έξω από τα εδάφη που ισχυρίζονται οι ΗΠΑ" είπε ο Konashenkov.
Μόλις χτες Κυριακή οι ΗΠΑ ζήτησαν να υπάρξει συμφωνία βελτίωσης του συντονισμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού...
Η Ρωσία ζήτησε να υπάρχει συγκεκριμένος χάρτης που θα απεικονίζει τις τοποθεσίες των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που έχουν συμφωνήσει με την εκεχειρία. Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ δεν συμφωνούσαν.

pronews