18.6.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αιφνιδιαστική επιθεώρηση των S-400 στη Συρία από τον Ρώσο ΥΠΑΜ - Αερομαχία Su-35 και F-18 (φωτό)


ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΤΑ «ΓΕΡΑΚΙΑ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ 

του Βασίλη Καπούλα
Αιφνιδιαστή επιθεώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και ειδικά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 Triumf από τον Ρώσο Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού στην Λαττάκεια στη σκιά αερομαχίας Su-35 και F-18 χτες βράδυ. Αμέσως μετά την Κριμαία ο Σ.Σοϊγκού μετέβη στην Συρία, επιθεώρησε τα ρωσικά οπλικά συστήματα και συνομίλησε με τον Μ.Άσαντ. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Πλέον στο μέτωπο της Συρίας θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές καθώς όπως αναφέραμε αναπτύχθηκαν σύο ρωσικές ταξιαρχίες.
Σύμφωνα με συριακές πηγές ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των ισλαμιστών που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στην Β.Συρία και στα σύνορα με Ιορδανία.

Όσο αφορά το τελευταίο οι ΗΠΑ μαζί με Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία δημιουργούν έναν νέο FSA με την ονομασία "Νέος Συριακός Στρατός". Αυτό είναι και το περίφημο "plan B".
Όλα αυτά τη στιγμή που το πλέγμα των σχέσεων Ρωσίας-ΝΑΤΟ πάει απο το κακό στο χειρότερο.
Οι  New York Times ανέφεραν ότι 50 διπλωμάτες από το State Department υπέγραψαν ένα εσωτερικό έγγραφο και κάλεσαν τον πρόεδρο Μ.Ομπάμα να χρησιμοποιήσει την ισχύ των όπλων εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας και του προέδρου Μ.Άσσαντ και να καταρριφθούν τα ρωσικά και συριακά μαχητικά που επιχειρούν.
Σύμφωνα με το σημείωμα αυτοί οι διπλωμάτες πιστεύουν ότι τα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της συριακής κυβέρνησης θα αποτρέψουν την παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας.
Οι Αμερικανοί διπλωμάτες λένε χαρακτηριστικά: «Συνετή χρήση του αεροπορικού όπλου το οποίο θα στηρίξει και θα προσφέρει μια πιο εστιασμένη και αμερικανικά διπλωματική προσπάθεια».
Ο Αμερικανός Στρατηγός David Goldfin τόνισε πως η Αμερικανική Αεροπορία είναι έτοιμη να δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία.
Το μόνο που απομένει είναι να δοθεί η άδεια να καταρριφθούν τα ρωσικά μαχητικά που πετούν στη χώρα.
«Καθώς το ISIL δεν έχει αεροσκάφη, σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε άδεια να καταρρίψουμε τα ρωσικά και συριακά μαχητικά» είπε ο Goldfin.
«Αυτή η προϋπόθεση είναι απαραίτητη για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων».
«Επιπλέον, η Αεροπορία πρέπει να καταλάβει πιο είναι το «πρόβλημα στο έδαφος» στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
«Για να λύσουμε το πρόβλημα της επιστροφής των προσφύγων και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει τοπικές δυνάμεις να παρατηρούν την κατάσταση στο έδαφος.
Σύμφωνα με τον Goldfina, είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό πως θα γίνει η κατανομή αεροπορικών δυνάμεων μεταξύ της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.
«Αν δοθούν απαντήσεις σε αυτά, στις τρεις αυτές ερωτήσεις, τότε θα παρέχουμε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» είπε.
Ο Goldfin μίλησε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Αμερικανικής Γερουσίας.


pronews