28.6.16

Mακελειό στην Κωνσταντινούπολη


Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν απόψε στον τερματικό σταθμό αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.


Διπλή επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της ΚωνσταντινούποληςΣύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί κοντά στον χώρο του πάρκινγκ, ενώ το τουρκικό δίκτυο NTV επίσης κάνει λόγο για τουλάχιστον 40 τραυματίες και δέκα νεκρούς από τις εκρήξεις. 

Αξιωματούχοι θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται βομβιστές αυτοκτονίας, Οι Αρχές κάνουν λόγο για δύο υπόπτους, τους οποίους προσπάθησαν να τους εξουδετερώσουν. Οι ύποπτοι φέρονται να πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου και συγκεκριμένα το μηχάνημα των ακτίνων-Χ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται και οι δράστες της επίθεσης. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον χώρο του πάρκινγκ του αεροδρομίου και προηγήθηκαν των εκρήξεων. Η μία εκ των εκρήξεων σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό των διεθνών αφίξεων. 

Άλλες μαρτυρίες, που επικαλείται το πρακτορείο RT, έκαναν λόγο για τέσσερις ενόπλους στον χώρο του πάρκινγκ.

Ασθενοφόρα μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία. Το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί από τις Αρχές.


Οι πρώτες εικόνες:












zougla,
_____________________________________________________

ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγο το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα σκοτωθούν 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 23 όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Τούρκος υπουργός Υγείας.
Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN Turk, πρόκειται για εκρήξεις στον τερματικό σταθμό αφίξεων.
Σπεύδουν συνεχώς δεκάδες ασθενοφόρα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.
Σύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί. Η Sabah αναφέρει ότι επρόκειτο για πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην είσοδο του Ατατούρκ σε μια προσπάθεια εξουδετέρωσης των δραστών. Δύο άτομα ανατινάχθηκαν μέσα στην αίθουσα.




 pronews