26.6.16

Η αντίδραση Βρυξελλών και Βερολίνου στο Brexit: Η αλαζονεία καλά κρατεί...


ΠΟΛΥ "ΜΙΚΡΟΣ" ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο Φ.ΟΛΑΝΤ 

του Πάνου Σπαγόπουλου
Επιβεβαίωση της αλαζονείας που προκάλεσε το Brexit και σίγουρα θα φέρει κι άλλα κράτη εκτός της ΕΕ, αλλά και της ευρωζώνης, (Ουγγαρία και Ιταλία είναι οι πρώτες "ύποπτοι" και όχι οι Ολλανδία, Φινλανδία κλπ) αποτελεί επί της ουσίας ο τρόπος που οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο αντιμετωπίζουν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.
 
 Οι τέσσερις "κεφαλές" της ΕΕ, Σ.Κ.Γιούνκερ, Ν.Τούσκ, Μ.Σουλτς και Γ.Ρούτε εμφανίστηκαν περίπου σαν... προσωπικά προσβεβλημένοι (!) από την απόφαση της πλειοψηφίας ενός ολόκληρου (και μεγάλου σε ιστορικά επιτεύγματα) λαού, όπως ο βρετανικός  και συμπεριφέρθηκαν σαν τις απατημένες συζύγους που ζητούν από τον σύζυγο να φύγει από το σπίτι όταν τον τσακώνουν με ερωμένη:
 
 "Αναμένουμε τώρα από την κυβέρνηση της Βρετανίας να εκτελέσει την απόφαση αυτή του βρετανικού λαού το συντομότερο δυνατόν", ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι τέσσερις επικεφαλής της Ε.Ε. και "Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση"
 
Το χειρότερο: Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα συναντηθούν στο Βερολίνο οι υπουργοί Εξωτερικών μόνο των 6 ιδρυτικών χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο).όπως και έγινε. Τους υπόλοιπους ΕΕ και ευρωζώνης, απλά τους "κατούρ...σαν".
 
Ποια ενωμένη Ευρώπη; Ευρώπη των "Εξι" (βασικά μια "γερμανική Ευρώπη") και "πολύ" μας είναι...
 
Να σημειώσουμε ότι η Βαρσοβία, παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις. Και τα επόμενα χρόνια θα διαπιστώσουμε την οικοδόμηση του άξονα Βρετανίας-Πολωνίας, με τις ευλογίες των ΗΠΑ και... στην πίσω πόρτα της Γερμανίας.
 
Ο Β'ΠΠ δεν ξεπερνιέται εύκολα, ούτε οι Πολωνοί παραβλέπουν ότι το Βερολίνο δεν θέλει επ'ουδενί να "κακοκαρδίσει" την Μόσχα σε γεωστρατηγικό επίπεδο...
 
Και ως να μην έφταναν όλα αυτά Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αυτός που ψήφισαν οι Γάλλοι για να σταθεί απέναντι στην Α.Μέρκελ και το Βερολίνο στη πρώτη του αντίδραση μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι πρώτα θα περάσει από το Βερολίνοόπου τη Δευτέρα (27.06.2016) θα συναντηθεί με τη Μέρκελ αφού "Ολα εξαρτώνται από την ενότητά μας με τη Γερμανία"…
 
Τους υπόλοιπους τι τους χρειάζονται;
 
Μάλλον για να τραβάνε κουπί στην γαλέρα...


pronews