21.6.16

Π.Καμμένος "Δεν μπορεί να μείνει το εκλογικό bonus στους 50 βουλευτές για το πρώτο κόμμα" - "Ναι" στην εκλογή ΠτΔ από τον λαό


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ "ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ" ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της εφαρμογής του εκλογικού νόμου προς ένα αναλογικότερο σύστημα.

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε επίσης πως οι ΑΝΕΛ επιθυμούν ψήφο από τα 17 και συμμετοχή και των ομογενών στις εκλογικές διαδικασίες. Αναφορικά με την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ σημείωσε πως πρέπει να γίνεται από τον ελληνικό λαό και με αυξημένες αρμοδιότητες. 
Επίσης ο ΥΕΘΑ τόνισε: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πιστεύω ότι έχουμε χρόνο να αλλάξουμε πολλά πράγματα και να κάνουμε συζήτηση με το λαό και τα κόμματα, Έχω την πεποίθηση ότι με τους πολιτικούς αρχηγούς μπορούμε να τα βρούμε για να κάνουμε τις αλλαγές - πέρα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Τάχθηκε υπέρ του 3% ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να μείνει το μπόνους στους 50 βουλευτές να μειωθεί ώστε να γίνονται συνεργασίες. 
Να σημειωθεί, ότι ουσιαστικά και η ΝΔ έχει αποδεχθεί την αλλαγή του Συντάγματος σε ότι αφορά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας απ'ευθείας από τον λαό με εκλογές.

pronews