12.6.16

“Με το φως του λύκου επανέρχονται..οι σωτήρες”! Άρθρο του Κ.Φράγκου


Του Κων. Φράγκου
Επέλεξα, αντί προλόγου, να αρχίσω το κείμενό μου με ένα αφορισμό του καθηγητή κ. Χρήστου Γιανναρά (Καθημερινή 15/05/16), ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί την πεμπτουσία του πολιτικού προβλήματος της Ελλάδας και οριοθετεί το μέλλον της. Αν υπάρξει μέλλον…
Μοιάζει να είναι κανόνας στην ανθρώπινη Ιστορία: Δεν υπάρχει περίπτωση κοινωνίας που ανέκαμψε από παρακμιακό λήθαργο και διαλυτικό εκπεσμό, χωρίς να λειτουργήσει η ΝΕΜΕΣΙΣ. Μόνο στην Ελλάδα, σαράντα δύο χρόνια τώρα, με κωμικά νομικά κατασκευάσματα, (βουλευτική ασυλία, Σύνταγμα) κρύβουμε κάτω από το χαλί ακόμη και την ανενδοίαστη διαπλοκή της πολιτικής με τον υπόκοσμο.
Άνθρωποι που εγκλημάτησαν εν ψυχρώ και κατ’ εξακολούθησιν, διατηρούν κεντρικές θέσεις στο πολιτικό σύστημα και προκαλούν με τις δημόσιες θρασύτατες εμφανίσεις τους και την ιταμότητα να κουνάνε το δάχτυλο επιπλήττοντας τον Ελληνικό Λαό που διέκοψε το ηδονικό τους φαγοπότι. (ΣΣ Τους αναγνωρίζετε εύκολα.)
Αυτές οι παρακμιακές φιγούρες που, για λίγο, είχαν λουφάξει, ενθαρυνόμενες από συγκυρίες, λαθεμένες ή άστοχες κυβερνητικές πολιτικές εμφανίσθηκαν, ομαδικώς, τελευταία, διεκδικώντας ξανά την Εξουσία ακομπανιάρονται από μεγάλες, παρακμάζουσες κι αυτές, δυνάμεις των ΜΜΕ. Αν ο κ. Α. Τσίπρας διέθετε ένα πλέον στιβαρό σχήμα, αν δεν φιλοξενούσε διάφορες πολιτικές σαβούρες και μάλιστα σε κρίσιμες θέσεις (εννοείτε ποιούς εννοώ) και δεν ψευδολογούσε, ο εκφυλισμένος αυτός εσμός θα είχε εξαφανιστεί δια παντός. Ανεθάρρησαν και  εμφανίζονται ως σωτήρες ενώ ενδιαφέρονται μόνο για την νομή της Εξουσίας και ουδέν έτερον. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι τρεις λόγοι που οι ακόρεστοι «δωσίλογοι» επανέρχονται.
  • Υπολογίζουν και μετρούν ότι οι Έλληνες είναι λαός Μουνούχων, κατά τον μεγάλο Κ. Βάρναλη, Λωτοφάγοι και έχουν μνήμη κοντή, θολή και ρηχή. Εκτιμούν σωστά.
  • Ο Λαός είναι μπολιασμένος με το ρουσφέτι. Ηδονίζεται με την πελατειακή σχέση «Ο Έλλην θεωρεί εργασία μόνο τον διορισμό», συμπληρώνει ο άλλος μέγας Γιάννης Τσαρούχης.
  • Το τρίτο αφήνω να σας το περιγράψει ο περίφημος Ιταλός πολιτικός Giulio Andreotti, επτά φορές Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Il Divo. Ειδικοί τον θεωρούν ως τον πλέον, μεταπολεμικά, διαπλεκόμενο Πρωθυπουργό της Ευρώπης (Δεν μελέτησαν, φαίνεται, τους Έλληνες). Λέει, λοιπόν, ο Il Divo: Η Εξουσία καταβάλλει, βασικά αυτόν που δεν την κατέχει. Πέραν από τον αφορισμό του Acton ότι η Εξουσία φθείρει και διαφθείρει τους εξουσιαστές, νομίζω ότι διαφθείρει, εξίσου, αυτούς που βρίσκονται εκτός και επιχειρούν να την κατακτήσουν.  Ιδιαίτερα αυτούς που έχουν δοκιμάσει το ¨μέλι”, που τους στο στέρησαν κι αυτή τη στιγμή πάσχουν από το λεγόμενο στερητικό σύνδρομοπου είναι το ίδιο με αυτό του οπιομανούς που του λείπει η πρέζα. Αυτοί, λοιπόν, μπορούν να εξαγορασθούν, να συκοφαντήσουν, να ψευδολογήσουν, ακόμη και να προδώσουν την πατρίδα τους για να επανέλθουν σ’ αυτό που ο μέγιστος πάντων Αριστοτέλης ονομάζει το ΗΔΙΣΤΟ, την Εξουσία (Messagero 1987).
Από την άλλη πλευρά οι δυστυχείς οι πολίτες, “πάντοτε ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι”, ευτελίζονται και ταπεινώνονται από τη ληστρική επιδρομή των δανειστών, θύματα ανεπάρκειας και αρπακτικότητας των πολιτικών. Η Χώρα δεν είναι πλέον ανεξάρτητο κράτος, εκπορνεύεται και επιτροπεύεται ασφυκτικά από τους δανειστές, απειλείται, λόγω της αδυναμίας της αποτροπής ακόμη και από την Αλβανία, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί στο κακούργημα υπερδανεισμών και λεηλασίας σιωπούν και ουδέποτε μας εξήγησαν πώς φθάσαμε μέχρι εδώ. Αντίθετα, επιχειρούν να αυτοηρωποιηθούν  και να αυτοεξαγνισθούν εξιδανικεύοντες τους χειρισμούς τους.
Μέχρι και αυτός ο φαιδρός και ολέθριος «οικονομολόγος» του Γιωργάκη κ. Παπακωνσταντίνου (που φθηνά τη γλύτωσε από τη Δικαιοσύνη) ξέχασε ότι έπαιρνε, ως πρίγκηψ, το GULF – STREAM και πήγαινε με τη γραμματέα και το γιο του στη N.Y., όταν η χώρα εφλέγετο, και σήμερα εκδίδει βιβλία, ειρηνεύομενος και κουνώντας το δάχτυλο επιζητών επάνοδο στο πλευρό ενός άλλου Γιωργάκη!
Επεκτάθηκα στη γενική θεώρηση του θέματος και κινδυνεύω να «χαθώ στη μετάφραση» αν δεν περιορισθώ στο διαπραχθέν έγκλημα εις βάρος της Χώρας στον τομέα της Εθνικής Κυριαρχίας – ασφάλειας και της Άμυνας από τους «επανερχόμενους με το φως του λύκου».
Αυτοαμνηστευόμενοι, αυτοηρωποιουμένοι και αυτοεξαγνιζόμενοι
Οι αυτουργοί της καταστροφής ατιμώρητοι, ακόρεστοι και με άθικτη τη χλιδή του καθημερινού τους βίου χλευάζουν τα θύματά τους, εμάς δηλαδή και επιχειρούν να μας φορτώσουν ενοχές… ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ… ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΙΩΠΟΥΣΑΤΕ… Ενώ, παράλληλα κουκουλώνουν τις πομπές τους. Γνωρίζονται, κάλλιστα, μεταξύ τους και ελάχιστα αλληλοεκτιμούνται. Οφείλουν όμως να περάσουν στο λαό την εντύπωση ότι ο πολιτικός κόσμος διαθέτει «αδάμαντες» και προσωπικότητες ολκής που ανησυχούν για την πατρίδα. Για να στηρίξουν ένα κάποιο κύρος στο συνάφι, στην κλεπτομανή συντεχνία των πολιτικών.
Στοιχηματίζω, δε, σε κάτι με τους αναγνώστες μου. Αν, υποθετικά, μας χαρίσουν το χρέος, μας παρέξουν δωρεάν άφθονο χρήμα για ανάπτυξη και η διακυβέρνηση της Χώρας περιέλθει στα χέρια των διεφθαρμένων, στα ίδια και χειρότερα θα καταλήξουμε. Θα τα ρημάξουν πάλι.
Οι εμμένοντες ακόρεστοι
  • Ένας πολιτικός μπορεί να κάνει τα πάντα για να κρατήσει ή να κυνηγήσει την Εξουσία. Ακόμη και να γίνει πατριώτης.
William Hearst
Μεγαλοεκδότης – ΗΠΑ
Ή αν θέλετε αγγλική εκδοχή:
  • Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων.
S. Johnson, Άγγλος πολιτικός
Όλοι οι δικοί μας πολιτικοί, ακόμη και τα κραυγαλέα λαμόγια, τον πατριωτισμό τους επικαλούνται. Ας ρίξουμε μια ματιά στον ηλικιακό παράγοντα: Ο κ.Κ. Σημίτης π.χ. εισήλθε στην πολιτική το 1974 και οι ακολουθούντες στη δεκαετία του ’80.
Σας προκαλώ να ερευνήσετε και ν’ απαντήσετε στο ερώτημα: Υπάρχουν Ευρωπαίοι πολιτικοί, εν ενεργεία, ομόλογοι των δικών μας στα κυβερνητικά σχήματα της τελευταίας 10ετίας; Η απάντηση είναι ΟΥΔΕΙΣ. Εισήλθαν στον πολιτικό στίβο, εποίησαν τις διατριβές τους επί 4 – 10 χρόνια και απήλθαν. Το επιβάλλουν τα πολιτικά ήθη και οι ευαισθησίες τους. Οι δικοί μας, αχόρταγοι και ακόρεστοι, επιμένουν! Κοιτάξτε τι γίνεται σήμερα, προεκλογικά, στην Ισπανία. Μόνο ο κ. Ραχόι είναι κάποιας ηλικίας. Οι άλλοι είναι νεαρά άτομα, ενθουσιώδεις, καθαροί…
Το “νέο αίμα” και η κολυμβήθρα της Κανάθου
Αυτή την στιγμή, λοιπόν, έχουμε εντελώς παρηκμασμένες, διεφθαρμένες  και υπόλογες φάτσες να επιχειρούν πολιτικά σχήματα, να συγκροτούν ομάδες με διάφορες γελοίες ονομασίες: εμφανιζόμενες ως “νέο αίμα” έτοιμοι, συγκινητικά, να κάνουν τα πάντα για την Πατρίδα που την ταλαιπωρεί η Αριστερά (ο Δίας να την κάνει Αριστερά) ενώ αυτοί χαραμίζονται στο περιθώριο!
Κοντά στο Ναύπλιο, στο μυχό του Αργολικού Κόλπου υπήρχε, η πηγή Κάναθος όπου ελάμβανε το ετήσιο γαμήλιο λουτρό της η θεά Ήρα, με το οποίο ανακτούσε την παρθενικότητά της.. Έβγαζε δηλαδή τα μάτια της 364 ημέρες και την 365η εγένετο ξανά παρθένος. Αυτή αντέγραψαν αργότερα οι Εβραίοι για να στήσουν τον μύθο της κολυμβήθρας του Σιλωάμ.
Η Κάναθος των πολιτικών μας είναι η Αντιπολίτευση και ο … πανδαμάτωρ χρόνος. Ρίχνουν εκεί τα ανομήματα τους και, αυτομάτως, επανακτούν την πολυδιάτρυτη παρθενία τους. Πιστεύουν, οι ίδιοι, ότι εξαγνίσθηκαν!
Αφού, λοιπόν, μια σειρά Πρωθυπουργών (Σημίτης, Καραμανλής Β΄, Γεώργιος Β΄ Παπανδρέου Γ, Σαμαράς) κατέστρεψαν και διέλυσαν την Άμυνα όχι μόνο λόγω κρίσεως αλλά από προϊούσα ανικανότητα, αδιαφορία και γενικευμένη παρακμή, τώρα προσφέρονται να μας διασώσουν χωρίς ίχνος αισχύνης και τσίπας.
Ας τους δούμε, συνοπτικά έναν – έναν τους επανακάμπτοντες.
Οι “επανακάμπτοντες” σωτήρες και η Άμυνα
– 1996 – 2004: Ο κ. Κ. Σημίτης, ο επιλεγόμενος Βραχύς, αφού παρολίγον να οδηγήσει τη Χώρα, για ασήμαντη αφορμή, σε Αρμαγεδδώνα περιορίστηκε να την ευτελίσει. Αντί ν’ αποπέμψει πάραυτα τον απολύτως υπεύθυνο της νίλας της Ύμιας, Υπουργό της Άμυνας και να τον οδηγήσει στο Δικαστήριο, τον άφησε στη θέση του για να “ολοκληρώσει το έργο του”. (Προσφάτως, μάλιστα, ο περί ου ο λόγος πορεύθηκε προς την Νεκυΐαν Χώρα ως εθνικός ήρωας  με Επικήδειο του  Πρωθυπουργού της Αριστεράς!
Είναι αυτό που λέγαμε περί αυτοαμνήστευτης και αυτοηρωποίησης. Σύσσωμη η πολιτική φατρία χειροκρότησε!) Στην συνέχεια, υποθήκευσε την οικονομία, επιδόθηκε σε ανεξέλεγκτους δανεισμούς. Δεχόταν κομματικά «δωράκια» της SIEMENS και έδινε άφθονο χρήμα στους ΑκόΓιαννους για να αγοράζουν ανεξέλεγκτα υλικά, εν ολίγοις χρήσιμα και εν πολλοίς αμφιλεγόμενα,  υπερκοστολογημένα, ημιάρτια.
Ουδέν ενδιαφέρον έδειξε για την Άμυνα, τους Αξιωματικούς, την Αμυντική Βιομηχανία. Ποτέ δεν πάτησε το πόδι του στο ΥΕΘΑ ή Στρατιωτική Μονάδα. Ένοιωθε αλλεργία!
Για τους ολέθριους Υπουργούς κ. Τσοχατζόπουλο και Γ. Παπαντωνίου είναι γνωστά.Καθιέρωσαν την μίζα ως θεότητα εντός του ΥΕΘΑ.
Ο κ. Γ.Π. είχε το θράσος, επωφελούμενος της ατιμωρησίας, να ιδρύσει Φορέα Προβληματισμού, οργανώνει ημερίδες τις οποίες χρηματοδοτήσουν Κρατικές Εταιρείες (!!) και στην τελευταία (περασμένος Φεβρουάριος) κύριος ομιλητής είχε ορισθεί ο ΥΠΟΙΚ κ. Γ. Σταθάκης!!!
Όμορφος κόσμος, αλληλοϋποστηριζόμενος και εξαγνιζόμενος.
Σημίτης – Παπαντωνίου προθυμοποιούνται να μας ξαναβοηθήσουν!!
– 2004 – 2009: Ο κ. Κων. Καραμανλής, ο επονομαζόμενος Ακάματος ή Σκανδαλοθάπτης. Αφού υποσχέθηκε πόλεμο κατά της διαπλοκής και απεκάλεσε, ορθώς, τον Σημίτη Αρχιερέα της Διαφθοράς, έγινε γρήγορα… Αρχιμανδρίτης της, εξοβέλισε ταχέως τον ΥΕΘΑ Σπ. Σπηλιωτόπουλο που εξεδήλωσε τάσεις αποκάλυψης σκανδάλων και τοποθέτησε στη θέση του τον κ. Ε. Μεϊμαράκη ο οποίος όχι μόνο συγκάλυψε τα πάντα, εγκατέλειψε πλήρως το υλικό, τα ημιτελή, πληρωμένα, οπλικά συστήματα και ενίοτε έχανε και κάποιο φάκελλο.
“Η διακυβέρνηση Καραμανλή διέσυρε διεθνώς τη Χώρα με την πλαστή απογραφή, διήνυσε την φαυλότερη διαχείριση 2007 – 2009, διπλασίασε το Δημόσιο Χρέος, πολλαπλασίασε τους διορισμούς, υπέβαλε ψευδή στοιχεία χρέους” (Κ. Καλλίτσης, Καθ. 05/04/15).
Οι κ. Κ. Κ. και Ε.Μ. ουδέν ενδιαφέρον επέδειξε για την Άμυνα που επί των ημερών τους άρχισε να καταρρέει. Οι δύο βασικοί υπεύθυνοι της Κυβέρνησης κ. Παπαθανασίου (ΥΠΟΙΚ) και κ. Π. Παυλόπουλος (ο Πάπας των διορισμών) αντί να λογοδοτήσουν ο μεν εξ αυτών διορίσθηκε Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ και δεύτερος Π.τ.Δ., χωρίς ν’ αντιδράσει το συνδικάτο. Τον, εντελώς εγκαταλείψαντα, την Άμυνα κ. Ε. Μεϊμαράκη παρολίγον να τον δούμε Πρόεδρο της Ν.Δ.
Καραμανλής και Μεϊμαράκης δραστηριοποιούνται έντονα επιδιώκοντας επάνοδο για σωτηρία της Χώρας. Βρέθηκαν βουλευτές της Ν.Δ., κορυφαίας νοημοσύνης που δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τον κ. Κ.Κ. “Εθνικό Κεφάλαιο”!
2009 – 2011: Γεώργιος Β. Παπανδρέου Γ΄, ο επονομαζόμενος Καστελοριζιώτης είχε προϊστορία με τις σχέσεις του με το ΥΕΘΑ διότι ως ΥΠΕΞ εκρύπτετο ως μωρά παρθένος και απουσίαζε από τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ ένθα οι ΣημιτοΑκοΓιάννοι οργίαζαν.
Ως Πρωθυπουργός όρισε ως Υπουργό του στα Οικονομικά την κ. Λούκα Κατσέλη (στενή συνεργάτιδα της περιβόητης Μιμής), Ηγερία της  θεωρίας “Λεφτά υπάρχουν” την έστελνε με το GULF – STREAM, στις χώρες του Κόλπου με τον αδελφό του, για θέματα των Ναυπηγείων.
Η ίδια κυρία, μετά την παταγώδη αποτυχία της, “υιοθετήθηκε” από τον κ. Τσίπρα και έλαβε ύψιστη θέση. Είναι η αυτοάμυνα που λέγαμε. Η Αριστερά προβάλλει και ηρωοποιεί κραγμένα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης ουδέποτε πάτησε το πόδι του στο ΥΕΘΑ ούτε παρέστη σε κάποια άσκηση κ.λπ. Κι αυτός χαρακτηρίσθηκε ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ από πολλούς Πασόκους! Χαρακτηριστικά ανέντιμη πράξη του ΓΑΠ κατά των Ε.Δ. της Χώρας του είναι ότι μετά τον εξευτελισμό που υπέστη από τους Ευρωπαίους στις Κάννες, άφησε υπαινιγμούς ότι ο Ελληνικός Στρατός με επικεφαλής τον Στρατηγό Φ. Φράγκο (Α/ΓΕΣ) ετοίμαζε πραξικόπημα! Αυτός ήταν ο Γιωργάκης. Επιπόλαιος και ανεύθυνος. Το ΥΕΘΑ παρέδωσε στον κ. Ε. Βενιζέλο ο οποίος αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ως πρώτο μέλημα είχε να καλέσει τους προκατόχους του, του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσ. και Γιάννο Παπ. να τους τιμήσει και να λάβει οδηγίες για να συνεχίσει την πατριωτική τους πολιτική! Στη συνέχεια, ο βίος και πολιτεία του Ε.Β. υπήρξε εντελώς αρνητικός για την Άμυνα. Ουδέν θετικόν έπραξε (εγκατέλειψε το υλικό) πλην της παραγγελίας ακόμη δύο (2) Υ/Β με Νόμο (!) ενώ ΟΥΔΕΝ από τα τέσσερα καλοπληρωμένα 214 είχε παραληφθεί. Ας μην θυμηθώ το θάψιμο της λίστας Λαγκάρντ. Τις γνωρίζει που είναι σήμερα τα δύο Υ/Β και η προκαταβολή τους;
Υπήρξε ίσως ο πλέον αντιπαθής στο Στράτευμα Υπουργός και εκφραζόταν αρνητικά για τους αξιωματικούς. Το μένος του εναντίον τους εκδήλωσε όταν ως ΥΠΟΙΚ καταλήστευσε τους μισθούς και επιδόματά τους. Διάλυσε τις αμυντικές βιομηχανίες και γονάτισε την αποτροπή. Βενιζέλος – Μεϊμαράκης υπήρξαν ένα μοιραίο δίδυμο για την Άμυνα. Αμφότεροι αυτοπροβάλλονται σήμερα ως σωτήρες. Κι ο Γιωργάκης απειλεί ότι επανέρχεται “δικαιωμένος” να μας ξανασώσει.
Επί διακυβέρνησης της Χώρας από το γνωστό, αλήστου μνήμης, δίδυμο Αντωνομπένηδων η κατάσταση χειροτέρευσε. Από τους ΥΕΘΑ μόνο ο κ. Δ. Αβραμόπουλος επεχείρησε να πράξει τι, αλλά ματαίως. Ο κ. Α. Σαμαράς είχε εφαρμόσει στο ΥΕΘΑ την πλέον χυδαία μορφή επιτροπείας. Είχε ορίσει άτυπο γκουλάϊτερ τον κ. Μπαλτάκο στον οποίο όφειλαν υποταγή Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αρχηγοί. Παρακράτος του κερατά. Λειτούργησε η λεγόμενη “Παράγκα” η οποία καθόριζε τις τύχες των Αξιωματικών. Δύο πανάξιοι Αρχηγοί (Κ. Ζιαζιάς – Κ. Γκίνης) απεστρατεύθηκαν άνευ λόγου από την “παράγκα”. Τόση ήταν η ισχύ του Μπαλτάκου που, υποκαθιστούσε τον Π.τ.Δ. απονέμων με την παρεούλα του (Τραγάκης, Καράμπελας, κ.α.) τα ξίφη στους νέους Ανθυπολοχαγούς! Οικτρό το θέαμα που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Κατάντια!
Ο μόνος που ενδιαφερόταν, εκείνη την εποχή, για το υλικό, το φρόνημα των Αξιωματικών, την διαθεσιμότητα των μέσων ήταν ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος που ταχέως απομακρύνθηκε!
Πέραν αυτών ο κ. Σαμαράς διέθεσε την Υπηρεσία Προμηθειών (ΓΔΑΕ) στον αποκλειστικό έλεγχο του κ. Αντιπροέδρου απαγορεύοντας στους Υπουργούς του να επεμβαίνουν για τα τόσα φρικτά που ακούγονταν. Και ο κ. Σαμαράς κινείται με άλλους εκλεκτούς νέους (π.χ. κ. Α. Λοβέρδο, Φλωρίδη, Μποτόπουλο, Μανιάτη κ.α.) για να κάνει κόμμα που θα σώσει τη Χώρα.
Ιδού πως χαρακτηρίζει αυτό τον εσμό των εξουσιομανών ο δημοσιογράφος κ. Γ. Σταματόπουλος (Εφημερίδα των Συντακτών 8 Ιουνίου 16) «… Χρόνια στο κουρμπέτι της πολιτικής άλλο δεν έπραξαν παρά να φτιάξουν περιουσία… Σαν μεθυσμένοι γυρνούν δώθε – κείθε μπας και βρουν κάνα στύλο ν’ ακουμπήσουν την ταλαίπωρη ύπαρξή τους. Παλιοί, νέοι σοσιαλιστές, ρεφορμιστές της Αριστεράς, δεξιοί κάθε κοπής τυχάρπαστοι γυρολόγοι συνευρίσκονται και αδολεσχούν αλλά δεν περνάει η μπογιά τους…». 
Με τον νυν Υπουργό Άμυνας κ. Π. Καμμένο θ’ ασχοληθώ ιδιαιτέρως. Κακό αντίγραφο των προκατόχων. Έργο μηδενικό. Αυταπατάται ότι ο «κακός γείτων» τρομάζει με φανφάρες, θεατρινισμούς και μεγαλοστομίες. Δεν ελέγχει τον παρορμητισμό του με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε επικίνδυνες επιπολαιότητες. Όπως η τελευταία που εκδήλωσε την «απόφασή» του να πουλήσει τα Ε/Π ΝΗ-90 (κάλεσε μάλιστα σοβαρούς επιχειρηματίες του χώρου για να τους δώσει… οδηγίες πώλησης), χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του χρήστη (ΓΕΣ) και παρολίγον να προκαλέσει κρίση με τη Γαλλία τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός μας έκανε τεμενάδες στον Γάλλο Πρωθυπουργό κ. Βαλς! Ευτυχώς που υπάρχει ένας σώφρων στο Υπουργείο, ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας που προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, χωρίς να το επιτυγχάνει πάντοτε.
Επίλογος
Ποιος θα μας γλιτώσει από τους «σωτήρες» που διέλυσαν την Οικονομία, Ένοπλες Δυνάμεις, Διπλωματία, Γεωργία, Βιομηχανία κ.λπ.; Ιδού μια προτεινόμενη λύση από τον συμπατριώτη μου Αρκάδα, σπουδαίο ποιητή Νίκο Γκάτσο:
Έλα της θαλάσσας θεριό
και του πελάγου μπόρα
το θλιβερό σκουπιδαριό
να διώξεις απ’ τη Χώρα.
Το θεριό, φυσικά, ο Λαός. Γιατί θαύματα δεν γίνονται.
Υ.Γ.
1. Ακόμη περιμένω από τον Υπουργό Ανάπτ. Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο να αντιδράσει για τη φασιστική άρνηση της Γ.Γ. Κυβέρνησης να μου διαθέσει αντίγραφο απόφασης ΚΥΣΕΑ για όζουσα υπόθεση.
2. Επειδή το οικτρό θέαμα των ευτελισμένων «σωτήρων» και η αυτοαμνήστευσή τους έχει και την φαιδρή πλευρά της, θα επανέλθω…



http://www.militaire.gr/