17.6.16

Συνελήφθησαν τρία άτομα – μέλη συμμορίας, για εμπορία και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

  
Χρησιμοποιούσαν διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης ως αποθηκευτικό χώρο των αδασμολόγητων πακέτων

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.000 πακέτα τσιγάρα
που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου

Στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών συμμορίας που ενέχεται σε εμπορία και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από ενδελεχή έρευνα.


Πρόκειται για τρείς (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 25, 38 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για Σύσταση και Συμμετοχή σε συμμορία, παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του Νόμου περί Ρυθμίσεως ζητημάτων που αφορούν στη φορολογία του καπνού.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες σήμερα (17-06-2016), αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στην περιοχή κέντρου πόλης τον 25χρονο συλληφθέντα, να μεταφέρει σε τσάντα, ποσότητα αδασμολόγητων τσιγάρων.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι τρείς άντρες, χρησιμοποιούσαν διαμέρισμα ως αποθηκευτικό χώρο των λαθραίων τσιγάρων, όπου κατείχαν συνολικά (2.103) αδασμολόγητα πακέτα και συσκευασίες καπνού, που θα διοχέτευαν παράνομα στην αγορά.

Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Σημειώνεται ότι, ο 19χρονος νεαρός, είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα για παρόμοιο αδίκημα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.