22.6.16

Η Κύπρος δέχτηκε τουρκική βοήθεια για την κατάσβεση της φωτιάς!


Η φωτιά στην Κύπρο μεγάλη,οι καταστροφές τεράστιες,αλλά δεν νομίζουμε ότι η αποδοχή τουκρικής βοήθειας ήταν αναπόφευκτη.Και είναι λογικό να αντιμετωπίζεται με καχυποψία παρά τις διευκρινήσεις που σπεύδει να δώσει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Οι μέρες είναι πονηρές στην υπόθεση του Κυπριακού.Και μια φυσική καταστροφή δεν αλλάζει τίποτα στις επιδιώξεις των Τούρκων.Το ζήσαμε και με την “διπλωματία των σεισμών” στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχεται την βοήθεια σε πτητικά μέσα από την Τουρκία στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς , νοουμένου ότι αυτή «θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη».
 Την θέση αυτή διατύπωσε , σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο και ευχαρίστησε.
 Ο κ. Ακιντζί , μετά από δήλωση του Τούρκου υπουργού Δασών και Υδάτων , επικοινώνησε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και του την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνδράμει με πτητικά μέσα στην προσπάθεια για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς
militaire