8.6.16

Αυστραλία: Παρατράγουδα μετά τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας

Δεν έχει κανένα δικαίωμα ομάδα αλητών να προσβάλει τη χώρα μας στο εξωτερικό.
Juan

Σφοδρές αντιδράσεις στα Αυστραλιανά ΜΜΕ και την επέμβαση της αστυνομίας στη Βικτώρια προκάλεσε η στάση ελάχιστων θερμοκέφαλων οπαδών της χθεσινής, νικητήριας για την Ελληνική Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αναμέτρησης με το αντίστοιχο Αυστραλιανό συγκρότημα.

Μετά τη λήξη του αγώνα τον οποίο απήλαυσαν με αγάπη και συγκίνηση δεκάδες χιλιάδες ομογενείς, ομάδα οπαδών -κι ενώ οι australia_opadoi2εορτασμοί είχαν μεταφερθεί στους κεντρικούς δρόμους της Μελβούρνης- άρχισε να ανάβει φωτοβολίδες και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις να τις εκτοξεύει εναντίον διερχομένων οχημάτων.
Στην ομάδα που πρωταγωνίστησε στην απαράδεκτη εικόνα, μετείχαν νεαροί με σημαίες της Χρυσής Αυγής και της Σερβίας, ανάμεσα στις Ελληνικές σημαίες.
Η Αστυνομία της Βικτώριας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το πρωί australia_opadoi3της Τετάρτης, τόνισε πως δεν αντέδρασε σε όσα γίνονταν καθώς στους δρόμους, όπως και νωρίτερα στο γήπεδο, γιατί υπήρχαν οικογένειες και η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει χειρότερη.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, οι δράστες θα εντοπισθούν και θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση πολιτών σε κίνδυνο.
Εκτός γηπέδου έγινε μια σύλληψη και 6 προσαγωγές, ενώ στο παρελθόν από τέτοιες φωτοβολίδες έχει προκληθεί σοβαρός τραυματισμός πολιτών σε γήπεδα και η χρήση τους σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται αυστηρά.
Εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας, τόνισαν, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως «τέτοιες απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες από ελάχιστους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να επισκιάσουν τη μεγάλη γιορτή που μοιράστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς, χάρη στην παρουσία και τη νίκη της Ελληνικής Εθνικής ομάδας. Και δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν το Αυστραλιανό Κράτος για τη φιλοξενία της Εθνικής και την άψογη διοργάνωση του αγώνα.
Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος