28.6.16

Αρχισαν τα όργανα - Πολωνία προς Γερμανία & Γαλλία: "Τελείωσε η παντοκρατορία σας - Η ΕΕ αλλάζει ή διαλύεται"!


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ "ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ" ΤΩΝ ΗΠΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

του Πέτρου Αναστασίου
Η Πολωνία, πριν λίγο, ξεκίνησε αντάρτικο κατά του γαλλογερμανικού άξονα και της δικτατορίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτή είνβαι μια πολύ ενδιαφέρουσα και κρίσιμη εξέλιξη.
 
Μόνο το pronews.gr είχε καταγράψει τις προηγούμενες ημέρες (διαβάστε σχετικά εδώ) ότι η Πολωνία ήταν έτοιμη να θέσει θέμα.
 
Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο πριν λίγο σε δήλωσή της αμφισβήτησε ευθέως την ηγεσία του γαλλογερμανικού άξονα υποστηρίζοντας ότι "το γαλλογερμανικό ντουέτο" δεν έχει πλέον αποφασιστικό ρόλο να διαδραματίσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.
 
"Δεν πιστεύω πια ότι το γαλλογερμανικό ντουέτο μπορεί να κάνει κάτι καινούριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση" είπε η Σίντλο μιλώντας στο δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι TVP Info. "Η Γαλλία και η Γερμανία λένε: ας εμβαθύνουμε την ολοκλήρωση της ΕΕ. Εμείς, λέμε: όχι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σ' αυτόν τον δρόμο. Αυτή η ΕΕ δεν υπάρχει πια. Οι Βρετανοί απέρριψαν αυτό το όραμα της ΕΕ στο δημοψήφισμα", συνέχισε η Πολωνή πρωθυπουργός.
 
"Ναι, η Ένωση πρέπει να αλλάξει, χρειάζεται μια νέα συμφωνία και εμείς θα προτείνουμε αλλαγές (...) Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, ένα νέο όραμα, μια νέα αντίληψη" είπε η Σίντλο, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για τη σύναψη μιας νέας συνθήκης που έχει διατυπώσει ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος PiS (Νόμος και Δικαιοσύνη) της Πολωνίας.
 
"Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να ξαναχτίσουμε την ΕΕ υποστήριξε και στην αυριανή σύνοδο κορυφής η Πολωνία σκοπεύει να υποβάλει ριζοσπαστικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα να αναλάβει τον βασικό ρόλο στην ΕΕ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο" κατέληξε.
 
Γιατί; Γιατί αυτή την στιγμή μια μικρή ομάδα ανθρώπων, υπό τον Γερμανό διευθυντή του Ζ.Κ.Γιουνκέρ, τον Μάρτιν Σλεμάγιερ, κάνουν κουμάντο στην ΕΕ εν ονόματι του κολεγίου των Επιτρόπων, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επτροπής και όχι το Συμβούλιο...
 
"Τον κύριο και σπουδαιότερο ρόλο θα πρέπει σε αυτή την περίοδο να τον αναλάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Βίτολντ Βασικόφσκι στη συνάντηση που είχε στη Βαρσοβία με εννέα ομολόγους του, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.
 
Ο αγγλοσαξονικός κόσμος ήδη οικοδομεί τον δικό του νέο ευρωπαϊκό ισχυρό πόλο στην Πολωνία. Kαι οι ΗΠΑ είναι πίσω από την οικοδόμηση αυτού του νέου πόλου και φυσικά πίσω από την Πολωνία.
 
Η ΕΕ θα χωριστεί ΣΕ δύο ή σε τρία στρατόπεδα, πριν έρθει η ώρα της τελικής κρίσης...

pronews