1.6.16

Τι θα πει «Καλά ξεμπερδέματα στην κυβέρνηση»;


Του συνεργάτη μας Δημήτρη Κωνσταντάρα

Ο συμπαθέστατος  και ικανότατος διπλωμάτης Γιώργος Κουμουτσάκος,  Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.  έστω κι αν δεν έχει σχέση με το αντικείμενο, είναι έμπειρος άνθρωπος ,με καλές σπουδές  και – δυστυχώς- ο δεύτερος πιο «τραμπουκισμένος» Νεοδημοκράτης  πολιτικός  μετά τον Κωστή Χατζιδάκι. Συνέπεια:  έχει νοιώσει  «στο πετσί του»  τα χειρότερα στην προσπάθειά του να κάνει καλά τη δουλειά του.

Όπως διαβάζω , « Με έναν ιδιαίτερο τρόπο θέλησε να δώσει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τις ευχές του για καλό μήνα μέσω Twitter.  Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ευχήθηκε  στην κυβέρνηση , καλό μήνα και  καλά ξεμπερδέματα».
Ο κύριος Κουμουτσάκος  έχει υπηρετήσει  αρκετές φορές  σε διάφορα πόστα «Εκπροσώπου» και προ μηνών , επελέγη από τον κ. Μητσοτάκη ως  Εκπρόσωπος Τύπου. Σωστά;
Σοβαρός άνθρωπος, έμπειρος πολιτικά και «κοντά» στην ηγεσία, πήρε  αυτή τη θέση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν με εντυπωσίασε η παρουσία του όλους αυτούς τους μήνες. Όχι ότι δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και τις θέσεις του κόμματος. Καλός Εκπρόσωπος του Κόμματος μπορεί να ήταν. Καλός Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος όμως;
Και ξέρετε κάτι; Υπάρχει διαφορά. Για να είσαι Εκπρόσωπος Τύπου, θα πρέπει να έχεις ΚΑΙ την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Όπως η Σοφία Βούλτεψη. Ή ο Σίμος Κεδίκογλου. Αλλιώς εκφράζεται ένας Εκπρόσωπος ενός Κόμματος και αλλιώς ένας Εκπρόσωπος Τύπου.
Ένας εκπρόσωπος Τύπου δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να ….ευχηθεί στην Κυβέρνηση – μέσω twitter μάλιστα- «Καλά Ξεμπερδέματα». Γιατί η ουσία και το νόημα της «ευχής»  είναι άκρως κοροιδευτική.
 Αν η κυβέρνηση – η όποια κυβέρνηση- ΔΕΝ έχει καλά ξεμπερδέματα ( που δύσκολα μπορεί να έχει) θα έχει κακά ξεμπερδέματα και η χώρα και ο λαός. Μέχρι τουλάχιστον να πάει «στα τσακίδια» αυτή η κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη. Μέχρι τότε – όλοι οι εχέφρονες Έλληνες εύχονται το διάστημα αυτό να είναι ΠΟΛΥ μικρό-  τα «κακά ξεμπερδέματα» μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης θα πέσουν στην πλάτη της χώρας και του λαού. Δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνει ο συντάκτης του tweet.


Είμαι σαφής; Ή είναι δυνατόν να παρερμηνευτώ; Το  δημοφιλέστατο twitter πρέπει να ξέρεις να το δουλεύεις καλά γιατί είσαι υποχρεωμένος να «βγάζεις νόημα» σε ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ λέξεις. Και το «Καλά ξεμπερδέματα στην κυβέρνηση» χρειαζόταν  τουλάχιστον άλλη μια επεξηγηματική πρόταση για να έχει και στόχο και νόημα και ευαισθησία. Όπως πρέπει να έχει ένας Εκπρόσωπος Τύπου. Και όχι ένας Εκπρόσωπος Κόμματος.
 Πολύ καλός είναι ο Κουμουτσάκος. Αποφασίστε όμως τι δουλειά κάνει.