8.6.16

Επίθεση σκύλου σε 12χρονο κορίτσι στο Βελβεντό καταγγέλλουν κάτοικοι -Τι λένε δήμος και Φιλοζωική


ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ και μετά οι άνθρωποι! Το "πιστεύω" των σκυλοεξαρτημένων..... Juan
Για επίθεση σκύλου σε 12χρονο κορίτσι στο Βελβεντό κάνουν λόγο αναφορές – καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα.
Το ζώο, όπως αναφέρουν είχε λουράκι, που προφανώς δείχνει ότι ή ανήκει σε κάποιον ή το εγκατέλειψαν.

 Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής ένα 12χρονο κορίτσι δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο και χρειάστηκε να παρέμβουν οι γείτονες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR.
«Ευτυχώς υπήρξαν γείτονες και έδιωξαν το σκυλί», αναφέρει μάρτυρας του περιστατικού.
Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως μας μεταφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, αποτελεί όμως εδώ και πολύ καιρό ένα πάγιο πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να πάρει τέλος. Κανένας δεν τους δίνει μία απάντηση στο πώς πρέπει να το διαχειριστούν. Μάλιστα όπως μας μεταφέρουν, τα αδέσποτα σκυλιά κυκλοφορούν σε αγέλες και κάποια από αυτά είναι επιθετικά.
«Τι πρέπει να γίνει, να έχουμε κανένα τραγικό συμβάν, την ώρα που είναι νωπό μάλιστα το θέμα με τα ροτβάιλερ και το άτυχο 5χρονο αγόρι; Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι, ας μην φτάσουμε στα άκρα», δήλωσε κάτοικος του Βελβεντού Κοζάνης.
Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του KOZANILIFE.GR με τον κ. Τέτο Νικόλαο, Αντιδήμαρχο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, δήλωσε:
«Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για να κάνουμε κυνοκομείο. Καλέσαμε τον κ. Γακίδη, από την Κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας, του υποδείξαμε 2-3 δημοτικούς χώρους για την κατασκευή του κυνοκομείου και καταλήξαμε σ” ένα οικόπεδο που βρίσκεται στον Βιολογικό των Σερβίων. Υπάρχει πρόβλημα σε όλη την Περιφέρεια, δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο των Σερβίων, οι οποίο έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σε αντίστοιχες περιπτώσεις».
Η τεχνική πλευρά του κυνοκομείου έχει προχωρήσει όπως μας επιβεβαίωσε ο κ.Τέτος Νικόλαος. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να βρεθεί κτηνίατρος, για να τους υποδείξει το πώς πρέπει πρακτικά να κατασκευαστεί.
Ο κ. Τέτος , συμπλήρωσε ότι υπήρχαν αντίστοιχες επιθέσεις αδέσποτων στην περιοχή των Ίμερων και στα Σέρβια.
«Δυστυχώς, αυτά είναι τα στραβά του Ελληνικού κράτους, μακάρι να μπορούσαμε να τo λύσουμε σε μια μέρα. Αυτό που ήταν να κάνουμε εμείς το έχουμε κάνει.»
Η θέση της φιλοζωικής Σερβίων – Βελβεντού, είναι ξεκάθαρη από την επικοινωνία με τον κ. Αθανασόπουλο Γιάννη, μέλος του Δ.Σ.:
«Το γνωρίζουμε το πρόβλημα, από εμάς δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι να παίρνουμε το κάθε αδέσποτο ζώο, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό, ούτε υπάρχει ο χώρος για να γίνει αυτό. Όμως, πραγματικά δεσμεύομαι όπως κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, να έρθουμε σε επαφή με τον Δήμο και τους κατοίκους της περιοχής και να μας υποδείξουν το πρόβλημα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».
Το πρόβλημα δεν το αποποιείται κανείς, ούτε ο Αντιδήμαρχος Βελβεντού κ. Τέτος Νικόλαος, ούτε το Φιλοζωικό Σωματείο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, απηύθυνε πρόσκληση στους δημότες του για τη δημιουργία μητρώου δεσποζόμενων ζώων, ώστε να προβούν στη δήλωση τους, με σκοπό να μπορέσει να ελεγχθεί τουλάχιστον ο αριθμός των δεσποζόμενων  ζώων και να αποφευχθεί η εγκατάλειψή τους.
Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR,http://www.seleo.gr/