5.5.16

Στρατηγική ανάσχεσης της Τουρκίας από την Ρωσία - Σε τροχιά σύγκρουσης σε Συρία, Μεσόγειο και... Αιγαίο (φωτό,vid) --


ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΙ ΤΟΝ Χ.ΑΚΑΡ ΒΛΕΠΕΙ Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ 


 Tην "καρατόμηση" Α.Νταβούτογλου με αρκετές πιθανότητες να έχει μια εισβολή στην Συρία-την έχει ζητήσει δύο φορές ο "Σουλτάνος"- και ένα ναυτικό επεισόδιο στο Αιγαίο εναντίον της Ελλάδας με τον Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ,να μιλά σήμερα αποκλειστικά για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.



 Η Μόσχα βλέποντας την στρατηγική αναβίωσης της "Οθωμανικής Αυτοκρατορίας" έχει καταρτίσει στρατηγική τριπλής ανάσχεσης απέναντι στην Τουρκία και στα Αραβικά κράτη του Κόλπου δημιουργώντας «ζώνη ασφαλείας» στην Μεσόγειο. Για το λόγο αυτό θα ενισχύσει τον Στόλο της στην περιοχή με την κάθοδο του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσoφ" και άλλων πολεμικών πλοίων. Η Ρωσία έχει εγγυηθεί την ασφάλεια των χωρών Μαρόκο και Τυνησίας  απέναντι στην ισλαμιστική απειλή ενώ για τον λόγο αυτό δημιουργεί ζώνη ασφαλείας στην Μεσόγειο προκειμένου να ανασχεθεί η τουρκική ηγεμονία και τα τζιχαντιστικά κινήματα αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής και της ρωσικής περιφέρειας.
Στις 14 Μαρτίου, ο Σεργκέι Λαβρόφ εγγυήθηκε στον Τυνήσιο ομόλογό του την στήριξη της Ρωσίας, παρ’ όλο που η Τυνησία, αντιμετωπίζοντας την άνοδο του ισλαμιστικού κόμματος Εναχντά, απειλείται από το Λιβυκό χάος και την άνοδο του τζιχαντισμού στην Ακτή Ελεφαντοστού (τρομοκρατική επίθεση του Μαρτίου στο Γκραν Μπασάμ).
Ανάλογα υποστηρικτική ήταν και η στάση του Β.Πούτιν προς το Μαρόκο στο θέμα της Δυτικής Σαχάρας, κατά των διεκδικήσεων της Αλγερίας.
Οι ρωσικές ενέργειες ακολουθούν την λογική της τριπλής ανάσχεσης.
Πρώτον όσον αφορά τα νεο-Οθωμανικά σχέδια σκοπός είναι να ξαναδημιουργηθεί η ρωσική σφαίρα επιρροής από το Σεράγεβο μέχρι το Κάιρο, δεύτερον από το Μαρόκο μέχρι την Ινδονησία.
Τρίτον, η σθεναρή στάση εναντίον των αραβικών πετρελαϊκών μοναρχιών και τοπικών ισλαμιστικών οργανώσεων.
Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε δύο φορές από τον Α.Νταβούτογλου να προχωρήσει σε εισβολή στην Συρία,μία τον περασμένο Νοέμβριο και μία πρόσφατα. Στην επίμονη απαίτηση του ο Α.Νταβούτογλου απάντησε αρνητικά όπως και οι ανώτατοι Τούρκοι αξιωματικοί.
Από κει και πέρα ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήθελε να "ψαλιδίσει" τις αρμοδιότητες του Α.Νταβούτογλου αλλά το χοντρό πρόβλημα που διαπίστωσε ήταν ότι έβλεπε πως χάνει το Στρατό και την ΜΙΤ. Παράλληλα ο Α.Νταβούτογλου γινόταν δεκτός από ΗΠΑ ως "η φωνή της λογικής"....
Για το λόγο αυτό χτες επιθεώρησε τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις όπως σας αποκαλύψαμε ενώ σήμερα είδε σε δύο ξεχωριστές συναντήσεις (φωτό παρακάτω) τον Διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν και τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)
Από εκεί και πέρα ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι ο Α.Νταβούτογλου ήταν ένας καλός συνεργάτης, ελπίζουμε η αποχώρηση του να μην επηρεάσει την συνεργασία κατά του ISIS".
Το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία γιατί ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι απρόβλεπτος και μη ελεγχόμενος ακόμη και για τις ΗΠΑ. Σε βίντεο που θα δείτε παρακάτω έγινε ειδική εκδήλωση στην Malatya υπέρ του ISIS με τον αρχηγό των τζιχαντιστών, Omer Abdullah, να μιλά για εισβολή στο Χαλέπι.
Ιδιαίτερη σημασία έχει τα όσα δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
"Οι νεο-Οθωμανικές επιδιώξεις - με την απόκτηση νέων εδαφών- είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Ξέρετε πόσες φορές τον περασμένο χρόνο παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας; Κάπου 1.800 φορές! Και μόνο μέσα στον Απρίλιο του 2016, πάνω από 200! Και σε καμιά περίπτωση, ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε κανένας εκ των επικεφαλής στρατηγών του ΝΑΤΟ δεν είπαν ούτε μια λέξη, πώς γίνεται και ένα μέλος του Βορειοατλαντικού Συνασπισμού παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο άλλου μέλους του ίδιου Συνασπισμού; Μια τέτοια ανεκτικότητα σε μια εμφανή επεκτατική συμπεριφορά δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα καλό..."
Τουρκικά ΜΜΕ και εφημερίδες μιλούν για "πραξικόπημα του Ερντογάν".




pronews