20.5.16

Oλ. Τελογιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ): Αντί για μειώσεις μισθών-συντάξεων, αυξήσαμε τον καφέ

Na βάλετε διατίμηση στον καφέ στις καφετέριες.Γιατί δεν το κάνετε και τις αφήνετε να οργιάζουν;  ΑΛΕΞ

"Επιλέξαμε αυτό που έχει το μικρότερο κοινωνικό κόστος", είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελογιορίδου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα αν θα έπρεπε να περικόψει μισθούς συντάξεις και να αυξήσει τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού και τελικά - όπως είπε - αποφάσισε να αυξήσει, μεταξύ άλλων, το καφέ στην καφετέρια κατά δύο λεπτά και κατά δέκα λεπτά το μπουκάλι μπύρας.


Όπως υπογράμμισε η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", οι αυξήσεις σε ΔΕΗ ύδρευση και ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις μισθών, συντάξεων, αλλά και των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική πλήττουν περισσότερο τα λαϊκά στρώματα απ΄ ότι οι έμμεσοι φόροι, τους οποίους χαρακτήρισε, επίσης, οριζόντιους και άδικους. 

"Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, πιστεύουμε ότι το λιγότερο κοινωνικό κόστος έχει αυτό που κάναμε τώρα, αλλά σίγουρα δεν είναι ευχάριστο" υπογράμμισε η κ. Τελιγιορίδου, ενώ στο ερώτημα πως αντιδρούν απέναντι στην κυβέρνηση και στα νέα μέτρα οι ψηφοφόροι της περιφέρειας, επισήμανε ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση για την οποία - όπως είπε - δεν ευθύνεται η διακυβέρνηση ενός χρόνου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα, στο ερώτημα αν υπάρχουν αντιδράσεις και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι για κανέναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευχάριστο να ψηφίζει καινούργια μέτρα και κατέληξε: "Όμως έχουμε αναλάβει την ευθύνη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα να την αντιμετωπίσουμε και να αναλάβουμε και το πολιτικό κόστος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ