15.5.16

Kοίτασμα πετρελαίου 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώθηκε στον Πατραϊκό Κόλπο


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΚΡΗ" ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ 1 ΔΙΣ. ΒΑΡΕΛΙΩΝ 

Κοίτασμα πετρελαίου δυναμικότητας 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει στον Πατραϊκό Κόλπο. 
Οι πρόσφατες τρισδιάστατες σεισμικές καταγραφές υψηλής ευκρίνειας των οποίων η επεξεργασία γίνεται στο Λονδίνο, δείχνουν με σιγουριά ότι «επιβεβαιώνεται ο πρωτεύων γεωλογικός στόχος που είχε εντοπιστεί και με παλαιότερες έρευνες». 

Ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι λέγοντας ότι «ακόμη είναι νωρίς για να υπάρχει σαφής εικόνα».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου ανέρχονται στα 200 εκατ. βαρέλια.
Η ανακάλυψη κοιτασμάτων και η παραγωγή υδρογονανθράκων αναμένεται να συνεισφέρει τα μέγιστα σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα ενισχύσει ουσιαστικά την εθνική οικονομία, καθώς από ένα και μόνο κοίτασμα πετρελαίου 100 εκατ. βαρελιών τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου θα είναι περίπου 350 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 25-30 χρόνια.λεέλεί α
Πάντως υπάρχει και η κρυφή ελπίδα το κοίτασμα να αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου που ξεκινά από τη νότιο Αδριατική και φτάνει το 1 δισ. βαρέλια!
pronews