18.5.16

«Έσβησε» η επίθεση του ISIS στην Deir Ezzor αφήνοντας πίσω του 200 νεκρούς! (πολύ σκληρές εικόνες, βίντεο)


ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ «ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ «ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ» 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ήττα πολύ μεγάλων διαστάσεων υπέστη το ISIS κατά την τριήμερη επιθεσή του στην μαρτυρική πόλη της Deir Ezzor με τις απώλειές του να φτανουν τους 200 μαχητές. Προς απόδειξη της συντριβής ο συριακός Στρατός έδωσε στην δημοσιότητα σωρεία πολύ σκληρών ομολογουμένως φωτογραφιών.

Η 104 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία της Προεδρικής Φρουράς που υπερασπίζεται την πόλη για πάνω από τέσσερα χρόνια υπό τις διαταγές του θρυλικoύ στρατηγού Issam Zahreddine όχι μόνο ανακατέλαβε το νοσοκομείο της Deir Ezzor αλλά κατόρθωσε να αποδεκατίσει όλους τους ισλαμιστές που είχαν διεισδύσει στην αμυντική περίμετρο.
Η φρουρά της  Deir Ezzor βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας 4 ολόκληρα χρόνια και έχει πολεμήσει γενναία με τον στρατηγό της  Issam Zahreddine ενώ όλο αυτό το διάστημα η απόσταση από φίλιες κυβερνητικές δυνάμεις ήταν πάνω από 500 χλμ.
Ανεφοδιάζονταν με άνδρες και εφόδια από αέρος.  
Το ηθικό του ISIS είναι εμφανέστατα καταρρακωμένο και παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη επίθεση του ιρακινού Στρατού στην συνοριακή πόλη Rutbah που αποσκοπεί να «κόψει» το «Χαλιφάτο» στα δύο και να αποχωριστούν οριστικά οι δυνάμεις του στην Συρία από εκείνες του Ιράκ.
Οι δυνάμεις του ISIS στην Deir Ezzor ενισχύονται κατ'αποκλειστικότητα από περιοχές του Ιράκ καθότι οι ενισχύσεις που ξεκινούν από την Ράκκα δυσκολεύονται να φτάσουν λόγω έλλειψης καυσίμων και μηδαμινής κάλυψης άρα και επιβιωσιμότητας από την ρωσική και την συριακή Αεροπορία στην ανοιχτή συριακή έρημο.
Από το Ιράκ αυτό είναι πιο εύκολο καθώς υπάρχουν καύσιμα λόγω Μοσούλης και η RuAF δεν μπορεί να δράσει εκεί.
Στην Συρία ήδη από τα πλήγματα της RuAF oι ισλαμιστές δεν διαθέτουν πλέον την δυνατότητα να παράγουν κέρδη από την πώληση του πετρελαίου και το χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις οι οποίες και αυτές έχουν περιοριστεί λόγω έλλειψης οχημάτων και απο τον φόβο της ρωσικής Αεροπορίας (όπως και της συριακής καθώς οι Ρώσοι πρόσφεραν τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να καταστούν επιχειρησιακά πολλά μαχητικά της).
Στις μάχες της Deir Ezzor σκοτώθηκαν πολλοί ξένοι μαχητές αλλά και διοικητές του ISIS με αποκορύφωμα το «δεξί χέρι» του αρχηγού του ISIS Μπαγκνταντί, Tarek Khalaf Abdullah
Θεωρούνταν από τους πιο έμπιστους του Μπαγκνταντί και ήταν από τους πιο υψηλά ιστάμενους στην ιεραρχία του ISIS.
O συριακός Στρατός αναφέρει 41 απώλειες. Σημειώνεται ότι κατά την κατάληψη του νοσοκομείου το ISIS προχώρησε σε απίστευτα εγκλήματα και αποκεφάλισε του γιατρούς επειδή περιέθαλπταν τους κατοίκους και τους στρατιώτες.
Στην Deir Ezzor επειδή διαβιεί μεγάλη αρμενική χριστιανική κοινότητα οι ισλαμιστές έχουν προβεί σε σωρεία εκτελέσεων με κάθε τρόπο.


pronews