31.5.16

GUARDIAN: “Πωλούνται ελληνικά νησιά μέσω του υπερταμείου”!


Τα νησιά του Αιγαίου φαίνεται ότι δεν κινδυνεύουν μόνο από την τουρκική επεκτατικότητα.Υπάρχει κι ένας δεύτερος σοβαρός κίνδυνος:το …υπερταμείο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian μέσω του Υπερταμείου Αποκρατικοποοιήσεων θα γίνει εκποίηση της δημόσιας περιουσίας .

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας έχει τίτλο: «Πωλούνται: ελληνικά νησιά, ξενοδοχεία και ιστορικές τοποθεσίες».
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι  περισσότερα  από 71.000 ιδιοκτησίες κρατικής περιουσίας θα μεταφερθούν στο διάρκειας 99 ετών υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου σύγχρονου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο!
Στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα δεν γίνεται αναφορά για νησιά,αλλά πάντως υπερασπίζεται την πώληση των αεροδρομίων βάζοντας και ολίγον από Αριστερά:
«Αν θέλουμε, ως αληθινό αριστερό κόμμα, να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους, αν θέλουμε να σταματήσουμε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις αυξήσεις των φόρων, πρέπει να βρούμε χρήματα από κάπου, πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομία μας». Αναφερόμενος στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ο κ. Πιτσιόρλας ρωτά γιατί δε θα έπρεπε να βελτιωθεί η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. «Δε θα ανήκουν για πάντα (στη Fraport) και όταν επιστρέψουν σε εμάς θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση», δηλώνει χαρακτηριστικά. Απορρίπτει επίσης τα περί «ξεπουλήματος των ασημικών», λέγοντας ότι δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες όπως η ΕΥΔΑΠ δε θα αποκρατικοποιηθούν”.
http://www.militaire.gr/