18.5.16

Καμμένος:”Δεν υπάρχει καμία κατάρριψη τουρκικού F 16 και καμία τουρκική μειονότητα στη Θράκη”


Σε δύο θέματα ήταν κατηγορηματικός ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Το πρώτο: “Δεν γνωρίζουμε κάτι για κατάρριψη τουρκικού F 16”,απάντησε όταν το ρώτησε για το θόρυβο που προσπαθούν να προκαλέσουν οι Τούρκοι. Όπως γράψαμε και το πρωί αν οι Τούρκοι στρατηγοί έχουν στοιχεία και ντοκουμέντα ας τα βγάλουν στη δημοσιότητα. Κι ας εξηγήσουν στην τουρκική γνώμη πως ο “ανίκητος στρατός” που πιστεύουν ότι έχουν 20 χρόνια …σφυρίζει αδιάφορα.

Το δεύτερο: Δεν υπάρχει καμία τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση: “Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ξεκάθαρη, δεν υφίσταται τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Η Συνθήκη της Λωζάννης η οποία έχει υπογραφεί και από την Τουρκία, αναγνωρίζει θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη και δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ανατροπής μίας διεθνούς συμβάσεως, όπως είναι η Συνθήκη της Λωζάννης, που δεν μπορεί να ανατραπεί από την οποιαδήποτε απόφαση κάποιου γραφειοκράτη οποιουδήποτε υπουργείου Οικονομικών ή άλλο. Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ξεκάθαρη, μιλάει για θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη και εθνική μειονότητα των Ελλήνων στην Ίμβρο, την Τένεδο, στα παράλια της Μικράς Ασίας και στην Κωνσταντινούπολη”.
Βεβαίως αυτά ο κ.Καμμένος θα πρέπει να τα κάνει λιανά και σε πολλούς στην Αθήνα! Οι οποίοι όχι μόνο τώρα,αλλά πολλά χρόνια πίσω εμφανίζονται πολύ διαλακτικοί και πάντως τελείως αδιάφοροι σ΄ ότι πράττει η Τουρκία στη περιοχή.
Καλό είναι να ξεκαθαρίζονται ορισμένα πράγματα,όσο κι αυτονόητα κι αν είναι.