25.5.16

«Efes 2016» και «Anatolian Eagle»: Καρέ-καρέ η απόβαση Τούρκων και Σαουδαράβων στο Αιγαίο - Δείτε βίντεο και εικόνες


Έφεραν και αραπάδες από τη Σ. Αραβία για να μας τρομάξουν!!! Juan

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΡΙΑΝΤ 


του Βασίλη Καπούλα

Αποδεσμεύτηκαν οι πρώτες εικόνες και βίντεο από τη στρατιωτική άσκηση "Έφεσος 2016". Σαουδαραβικός Στρατός και Ναυτικό κάνουν απόβαση στο Αιγαίο μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα για πρώτη φορά η Σαουδική Αραβία συμμετέχει και στην άσκηση "Αnatolian Eagle" με μαχητικά Tornado από τρεις μοίρες, την 7η, την 75η και την 83η.
 
Η Σαουδική Αραβία έστειλε χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις για τη μεγάλη άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία "Έφεσος 2016" που ξεκίνησε στις 4/5 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί με αποβατική και αεροκίνητη ενέργεια στoν κόλπο του Seferihisar, σε απόσταση δηλαδή μικρότερη των 60 χλμ. από τη Χίο και τη νήσο Παναγιά!
 
Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα δοκιμαστούν τα τουρκικά σχέδια για αποβατικές ενέργειες στην περιοχή της Σμύρνης (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).
 
Η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει 8500 στρατιώτες και 50 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου με έναρξη στην περιοχή Seferihisar Doganbey στη Σμύρνη. 
 
Στην άσκηση συμμετέχουν στρατεύματα από ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Σ.Αραβία, Κατάρ, Πακιστάν, Πολωνία και Αζερμπαιτζάν.
 
Η Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας συμμετέχει επίσης στη στρατιωτική άσκηση Anatolian Eagle η οποία θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα στο Ικόνιο.
 
Εκτός από τη Σαουδική Αραβία συμμετέχουν επίσης Ιορδανία, Πακιστάν, Ισπανία, ΗΑΕ, ΗΠΑ.
 
Η άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου και θα τελειώσει στις 24 του ίδου μήνα.
 
Ο Δοικητής της Σαουδαραβικής Αεροπορίας, Mohammed bin Abdullah al-Ayish, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Πρίγκηπας Khaled Bin Sultan, θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν από κοντά τη στρατιωτική άσκηση.
 
 
Efes Tatbikatı 2016'da 3 Yabancı Ülke Askerlerine Eğitimler Verildi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



pronews