20.5.16

Με “σφραγίδα” Deutsche Bank η Γενοκτονία των Ποντίων!Πως τη χρηματοδότησε;


Ανέκαθεν, η Γερμανία ασκούσε μεγάλη επιρροή στις πράξεις και τις αποφάσεις των λιγότερο δυνατών χωρών ή προσέφερε αρωγή κάθε είδους σε αυτές για την εκτέλεση κάποιου σχεδίου που άμεσα ή ακόμα και έμμεσα θα της προσέφερε εξίσου κέρδη.
Έτσι, κάθολου εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός-που δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστό- ότι η Γερμανία βοήθησε με κάποιο τρόπο την γενοκτονία των Ποντίων που εκτελέστηκε απο τους Νεότουρκους. Οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας ήταν ανέκαθεν καλές και δεν χαρακτηρίζονται απο εντάσεις. Η Γερμανία έκανε πάντα επενδύσεις σε διάφορους τομείς της χώρας ενώ τελευταία συζητείται θετικά η ενταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Γερμανία λοιπόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην γενοκτονία των Ποντίων μέσω της χρηματοδότησης που έκανε η Deutsche Bank.
Ο ρόλος της Deutsche Bank
Όπως προαναφέραμε, η Γερμανία έχει επενδύσει με διάφορους τρόπους στην Τουρκία. Ένας απο αυτούς είναι ο έλεγχος του σιδηροδρομικού δικτυού της χώρας. Όμως, οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στην επένδυση αυτή. Η ίδια ήθελε να έχει και την εποπτεία σε οικονομικά και τραπεζοπιστωτικά ζητήματα. Έτσι, προτείνει το 1904 την ίδρυση μιας Τράπεζας Ανατολής, όπως θα ονομαζόταν, στην οποία η πλειοψηφία θα αποτελούνταν απο Έλληνες εκπροσώπους. Το σχέδιο προχώρησε και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό, ειδικά για την Ελλάδα που εκείνη την περίοδο παρήκμαζε εμπορικά και συνεπώς οικονομικά. Εξαιτίας της θετικής αυτής εξέλιξης που είχε και ως συνέπεια την αύξηση τπυ μετοχικού κεφαλαίου, η Γερμανία αθέτησε την αρχική συμφωνία και απαίτησε την πλειψηφία του Συμβουλίου. Αποτέλεσμα: ρήξη μεταξύ των δύο χωρών, κάτι όμως που καθόλου δεν δυσαρέστησε τη Γερμανία με δεδομένο ότι ήδη ανεπτυσσόταν στην Αίγυπτο και την Τουρκία και ήλεγχαν το τραπεζικό τους σύστημα. Τότε ακριβώς γεννήθηκε η περίφημη τράπεζα Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200 υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία. Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποικατάζ στα ελληνικά προϊόντα και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθιση διώκεται.
Η γενοκτονία των Ποντίων χρηματοδοτήθηκε απο την Deutsche Bank
Η συνεργασία της Γερμανίας και της Τουρκίας κατέληξε σε μια εθνική για μας τραγωδία: την γενοκτονία των Ποντίων απο τους Νεότουρκους και την οικονομική αρωγή της Γερμανίας. Η βοήθεια της Γερμανίας στο μεθοδευμένο σχέδιο της Τουρκίας ήταν σε όλα τα επίπεδα συμφωνα με πηγές. Για παράδειγμα, οι γερμανικές ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν εκδώσει ανακοίνωση στην οποία δήλωναν ότι τα μέλη των Νεότουρκων μπορούν να ταξιδεύον δωρεάν. Ιστορικές πήγες γράφουν χαρακτηριστικά “η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Γερμανισμός τους παρέχει όλα τα μέσα, αφού η Πανισλαμική πολιτική είναι τέκνο της Πανγερμανικής”. Ο Μιχαήλ Ροδάς, αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού “γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή”, τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών. Τέλος, χαρακτηριστικό είναι ότι και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Γερμανίας είχε παραδεχτεί δημοσίως στις 23 Απριλίου του 2015 την εμπλοκή τους στη γενοκτονία των Ποντίων δηλώνοντας: “έχουμε και εμείς ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα της εποχής εκείνης”.
Militaire.gr