19.5.16

ΚΥΠΡΟΣ: Λουκάς Σταύρου: Η θανατική ποινή για όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα, οι θέσεις του για το κυπριακό και η Ένωση με την Ελλάδα


Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Υποψήφιου Βουλευτή Λεμεσού Λουκά Σταύρου
Ο Λουκάς Σταύρου κατεβαίνει στις Βουλευτικές Εκλογές της 22ας Μαΐου ως ανεξάρτητος στην Επαρχία Λεμεσού, με το Εθνικό Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) το οποίο ίδρυσε ο ίδιος. 
Είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΕΛΑΜ από το οποίο όμως απεχώρησε. Ήταν υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές του 2013 και στις ευρωεκλογές του 2014. 

Αναφέρεται στις διαφωνίες/διαφορές του ΕΔΗΚ με το ΕΛΑΜ, στη θέση του για διάλυση του κοινοβουλευτισμού ενώ είναι υπέρ της θανατικής ποινής για άτομα που συμμετέχουν σε σκάνδαλα. Μια θέση που ομολογουμένως συζητιέται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. 
Παραθέτει επίσης τις θέσεις του για το κυπριακό ενώ πιστεύει ακράδαντα ότι είναι εφικτή η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Δείτε τη συνέντευξη του κ. Λουκά Σταύρου στο onlycy:
Είστε ιδρυτικό μέλος του ΕΛΑΜ. Γιατί αποχωρήσατε; Σε ποια σημεία διαφωνείτε;
Διαφωνήσαμε σε θέματα αρχών , αποχωρίσαμε και συνεχίσαμε τον αγώνα του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού μέσα από το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ που δημιουργήσαμε. Οι διαφωνίες μας με το ελαμ είναι ίδιες με εκείνες που έχουμε με τα άλλα σχήματα του συστήματος της ψευτοδημοκρατίας , του ταξικού αστικού κράτους , του κοινοβουλευτισμού και της τραπεζοκρατικής οικονομίας.  Ακόμα και στο κυπριακό διαφωνούμε κάθετα , διότι το μεν ελαμ θέλει να συνεχίσει τις συνομιλίες με την Τουρκία ενώ εμείς ζητούμε τερματισμό των συνομιλιών και άμεση άσκηση του δικαίου της αυτοθέσμισης - αυτοδιάθεσης με θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας και εδραίωση της στρατηγικής της απελευθέρωσης.
 Από τη μια διεκδικείτε θέση στη Βουλή και από την άλλη διαμηνύετε ότι αν εκλεγείτε θα την διαλύσετε... Τι προτείνετε δηλαδή;
Διεκδικώ θέση στη βουλή διότι έτσι μου δίδεται η ευκαιρία να εκφράσω τις εθνικοκοινωνικές μας προτάσεις στη διάρκεια της διαδικασίας του εκλογικού αγώνα αλλά και εάν εκλεγώ να μπορέσω από το βήμα της βουλής να καταγγείλω την ψευτοδημοκρατία των κομματικών μηχανισμών και του πελατειακού συστήματος και να εργαστώ για την μετάβαση στην πραγματική δημοκρατία και την λαϊκή εξουσία. 
Η παρουσία μου στη βουλή θα είναι στην ουσία ένας εκρηκτικός μηχανισμός εθνικοκοινωνικού λόγου που θα πυροδοτηθεί από την πρώτη στιγμή.
Πρόταση μου είναι πως το κεντρικό νομοθετικό σώμα πρέπει να αποτελείται από βουλευτές που θα αναδεικνύουν οι επαρχίες μέσα από οριζόντια ψηφοφορία και να ασκείται συνεχής προτασιακός έλεγχος τους από τις επαρχιακές συνελεύσεις που με την σειρά τους θα αποτελούνται από αντιπροσώπους των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων και των παραγωγικών ενώσεων της επαρχίας , με δικαίωμα ανάκλησης του αντιπροσώπου σε όλες τις βαθμίδες της πυραμιδωτής λαϊκής εξουσίας. Θέλω να καταστήσω τον λαό συμμέτοχο της νομοθετικής διαδικασίας και κυρίαρχο πολιτικό υποκείμενο. Δεν λέω ότι θα καταργήσουμε δια πυρός και σιδήρου το δικαίωμα δημιουργίας κόμματος , όμως θα στερήσουμε από αυτά την κρατική χρηματοδότηση και την άσκηση εξουσίας που αναδεικνύει το πελατειακό σύστημα και την εγγενή διαφθορά.
Σίγουρα ο κόσμος είναι οργισμένος από τα σκάνδαλα που ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο αλλά από την άλλη η πρόταση σας για τη θανατική ποινή σοκάρει θα μπορούσαμε να πούμε... Δεν αρκεί η φυλάκιση όσων παρανομούν εις βάρος του λαού;
Είναι θέμα αρχής να υπάρχει η θανατική ποινή για να αποτρέπει την διαφθορά αλλά είναι στο χέρι της λαϊκής εξουσίας να επιτρέπει ή αδρανοποιεί την εκτέλεση της ανάλογα πάντοτε με το αδίκημα και με τον διαπράξαντα αυτό. Οι άνθρωποι που ζητούν από τον λαό να τους εμπιστευθεί δια της ψήφου του την διαχείριση των κοινών , όταν εμπλέκονται σε αδικήματα διαφθοράς πρέπει να θανατώνονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα πρέπει να υπάρχουν βέβαια και άλλες ποινές και δρακόντειοι νόμοι για την αντιμετώπιση της διαφθοράς όπως είναι η δήμευση της περιουσίας , η έγκλειστη κοινωνική εργασία και η μερική ή ισόβια εξορία.
Πώς βλέπετε τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ποιες οι θέσεις σας;
Από τις λεγόμενες συμφωνίες κορυφής περνώντας μέσα από την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων και φτάνοντας μέχρι το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη - Ακκιντζί και εν γένει την πολιτική Αναστασιάδη που επιβεβαιώνει και επισφραγίσει τις προηγούμενες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις , διαγράφεται μια εμπράγματη διευθέτηση του κυπριακού που στην ουσία δημιουργεί τετελεσμένα που ακυρώνουν την όποια βούληση του λαού. 
Παράλληλα διεξάγονται και οι συνομιλίες με σκοπό την τελειωτική κατοχύρωση των εμπράγματων υποχωρήσεων και την διεθνή αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος , προϊόντος της εισβολής και οργάνου του τουρκικού επεκτατισμού , ως ισότιμου συγκυβερνήτου και συνεξουσιαστού τη Κύπρου. Βασική μας θέση έναντι όσων σχεδιάζονται είναι πως ούτε η βία της κατοχής ούτε η προδοσία μπορούν να δημιουργήσουν δίκαιο. Συνεπώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε ένα μόρφωμα που θα προκύψει από την σύζευξη της βίας με την προδοσία και θα εφαρμοστεί από την βία του κρατικού μηχανισμού, αλλά έχουμε ηθικό και εθνικό καθήκον να αντισταθούμε ακόμα και με ένοπλη σύγκρουση στην παράδοση της πατρίδος . Καμία παροδική πλειοψηφία δεν μπορεί να αναιρέσει και καταργήσει τις αξίες του πολιτισμού και τις αρχές του δικαίου που έχουν διαχρονική και καθολική ισχύ. 
Οι θέσεις μας στο κυπριακό είναι οι ακόλουθες:
  • Επανατοποθέτηση του κυπριακού στις αρχές της απελευθέρωσης - αυτοθέσμισης - αυτοδιάθεσης σύμφωνα με τις επιταγές των ηρώων της ΕΟΚΑ.
  • Υπεράσπιση της κυπριακής Δημοκρατίας: Υπεράσπιση της κρατικής οντότητας της κυπριακής δημοκρατίας και αμετακίνητη διεκδίκηση του συνόλου της επικράτειας της.
  • Φραγμό στην προδοσία:Να σταματήσει η πολιτική του ενδοτισμού , της υποβάθμισης της κυπριακής δημοκρατίας σε κρατίδιο των “ελληνοκυπρίων” και της εμπράγματης αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος με, διακοπή των συνομιλιών, επάνοδο στην εμπόλεμη κατάσταση με τα κατεχόμενα και κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
  • Άσκηση της αυτοδιάθεσης: Άμεση άσκηση του δικαίου της αυτοδιάθεσης ως στοιχείου της πραγματικής κυριαρχίας και διεκδίκηση της ισοτιμίας μεταξύ κρατών της Ε.Ε και των Ηνωμένων Εθνών που ισοδυναμεί με κατάργηση των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας και αυτοθέσμιση του πρώτου ελεύθερου και δημοκρατικού συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας.
  • Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος: Ανακήρυξη συνταγματικής συνέλευσης με συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των παραγωγικών ενώσεων για την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας στη βάση της ισότητας των πολιτών και της ανάδειξης της νομοθετικής εξουσίας από την κοινωνική βάση που θα στηρίζεται στις αρχές της λαϊκής συνέλευσης, της ανακλητής αντιπροσώπευσης και της συνεχούς άσκησης προτασιακής εποπτείας από τον λαό αντί από τις κομματικές συμμορίες της κοινοβουλευτικής ολιγαρχικής τυραννίας.
  • Αναθεώρηση σχέσεων με τους “τουρκοκύπριους”: Κάλεσμα των “τουρκοκυπρίων”, εκ μέρους της κυπριακής δημοκρατίας, μέσω των διεθνών οργανισμών, για αποσύνδεση τους από την τουρκική κατοχή και τον τουρκικό επεκτατισμό, αποδοχή της κυπριακής δημοκρατίας και συμμετοχή τους στην συνταγματική συνέλευση που θα θεσμίσει το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας, στη βάση της ισότητας των πολιτών και του ενιαίου συνταγματικού υποκειμένου. 
  • Διεθνής αγώνας: Διεθνής διπλωματικός αγώνας για εφαρμογή του δικαίου της κυριαρχίας , της αυτοδιάθεσης , της αυτοθέσμισης, της πραγματικής δημοκρατίας και της ισοτιμίας της κυπριακής δημοκρατίας με όλα τα ελεύθερα και κυρίαρχα κράτη. 
  • Ισχυρή άμυνα: Ενίσχυση της άμυνας μας που θα περιλαμβάνει: στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα , συμμαχίες με δυνάμεις που αντιστρατεύονται τον τουρκικό επεκτατισμό και το ΝΑΤΟ, επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης στα λαϊκά στρώματα δια των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών , λαϊκή αναδιανομή του πλούτου, εθνικό εργασιακό δίκαιο, κοινωνικοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  • Κατάργηση των αγγλικών βάσεων: Καταγγελία της Μ. Βρετανίας ως υπαιτίου του εγκλήματος εις βάρος της Κύπρου με απώτερο σκοπό το οριστικό κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων που διατηρεί στο νησί ως μια μορφή συνέχισης της αποικιοκρατικής κατοχής.
  • Ένοπλη σύγκρουση με την κατοχή: Πλήρης ετοιμότητα και στρατηγική εκμετάλλευση των συνθηκών για την νικηφόρα ένοπλη σύγκρουση με την τουρκική κατοχή και την ανάκτηση της κατεχόμενης επικράτειας της κυπριακής δημοκρατίας κατόπιν εξάντλησης όλων των ειρηνικών μέσων αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και παράδοσης της κατεχόμενης επικράτειας στην κυπριακή δημοκρατία.
Αν τελικά βρεθεί λύση, πιστεύετε ότι είναι εφικτό Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζήσουν αρμονικά;
Λύση στα πλαίσια της πορείας του ενδοτισμόυ δεν πρόκειται να βρεθεί αλλά μάλλον διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας και μετάβαση σε γεωπολιτική τουρκοκρατία που μαζί και με άλλους παράγοντες, όπως ανεργίας , φυγής των νέων από την Κύπρο , ελεύθερης εγκατάστασης τούρκων σε ολόκληρο το νησί , η Κύπρος θα τουρκέψει , θα έχει την ίδια τύχη της Ίμβρου και της Τενέδου. Παρά ταύτα πιστεύουμε πως στα πλαίσια μιας δημοκρατικής λύσης που θα εδράζεται στην ισότητα των πολιτών , η μουσουλμανική μειονότητα μπορεί να ζήσει ανενόχλητη στην Κύπρο και σε πλήρη αρμονία με τις επιλογές του ελληνισμού της Κύπρου στη βάση της αυτοδιάθεσης.
Πρεσβεύετε Ένωση με την Ελλάδα. Είναι εφικτό αυτό στις μέρες μας;
Όπως ήταν εφικτή η ένωση μας με την ευρωπαϊκή ένωση και μάλιστα με διαδικασίες ταχείας αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου χωρίς καν να ερωτηθεί ο λαός. Εμείς λέμε πως αν ο λαός μας δώσει κάποτε την εντολή να κυβερνήσουμε θα πραγματοποιήσουμε άμεσα την ένωση μέσα από εμπράγματη διαδικασία. Ως πρώτο βήμα θεωρούμε την στρατιωτική ένωση Κύπρου - Ελλάδος και την δημιουργία ενός ενιαίου στρατού και ενός ενιαίου αμυντικού μετώπου. Μιλούμε επίσης για ενιαία ΑΟΖ. Αυτό θα εμπλέξει τα υπουργεία αμύνης , οικονονίας και στρατηγικού σχεδιασμού και θα υπαγορεύσει και την συμμετοχή της Κύπρου στην ελληνική βουλή ως αντιπροσώπευσης του ελληνικού κράτους της Κύπρου αλλά και την συμμετοχή σε ένα συμβούλιο πανελλήνων στο οποίο θα συμμετέχουν τα κράτη του ελληνισμού , ο απόδημος και ο σκλαβωμένος ελληνισμός , που θα καθορίζει τους στρατηγικούς στόχους των πανελλήνων. Η ένωση δεν είναι απαραίτητο να συνοδευτεί με κατάργηση της κυπριακής δημοκρατίας αλλά με ενδυνάμωση της , ως ελληνικού οχυρού στην ανατολική μεσόγειο. Αυτή την μορφή ένωσης που προτείνουμε δεν έχουμε ανάγκη να την αναγνωρίσουν κάποιοι τρίτοι ή τα ηνωμένα έθνη διότι αφορά ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ δύο κρατών στη βάση της αρχής της κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης. Είναι επίσης στη βούληση του λαού να προχωρήσει όποτε κρίνει ορθό στην ολοκληρωτική ένωση με το κράτος της Ελλάδος μέσα από δημοψήφισμα. Θέλω να πω πως η ένωση είναι πραγματοποιήσιμη μέσα από την μεταβατική περίοδο της στρατιωτικής ένωσης. Η ένωση χαρακτηρίστηκε ανέφικτη από τους μειοδότες που ακολουθούν τουρκοπροσκυνημένη πολιτική γραμμή.
Γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος;
Διότι η ιδεολογική σύγκρουση μου με το σύστημα της ταξικής τυραννίας δεν θα με κάνει υπάκουο και αργυρώνητο υπηρέτη του συστήματος αλλά θα δυναμώνει μέσα μου εσαεί την φλόγα της επανάστασης με στόχο της καταστροφή της ψευτοδημοκρατίας τους που είναι η δυστυχία μας και την εγκαθίδρυση του εθνικοκοινωνικού κράτους.
 Ένα τελευταίο μήνυμα;
Καλώ τους ψηφοφόρους να δραπετεύσουν από τα συρματοπλέγματα του κατεστημένου και να στηρίξουν την υποψηφιότητα μου. Μια σπίθα μπορεί να γίνει πυρκαγιά και να κάψει τα κάστρα της τυραννίας των φαύλων και εκμεταλλευτών της λαϊκής εργασίας.
www.onlycy.com