30.5.16

Βίντεο: Μεγάλο θέμα στα ρωσικά ΜΜΕ η κατάσταση στην Ειδομένη -

ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ! 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μεγάλο θέμα έχει γίνει στα ρωσικά ΜΜΕ η κατάσταση στην Ειδομένη η οποία ως φαίνεται δεν λύνεται από την υποχρεωτική εκκένωσή της καθώς το μόνο που επετεύχθη ήταν να αντικατασταθει ο καταυλισμός της με άλλους... τρεις.
Η Μόσχα οικτίρει την Ελλάδα για την Ειδομένη και το προσφυγικό πρόβλημα που οι Ευρωπαίοι της δημιούργησαν «σφραγίζοντας» τα σύνορα και μετατρέποντάς της σε «αποθήκη» ψυχών.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί ο ρωσικός Τύπος ασχολείται εκτενώς με το προσφυγικό ζήτημα και την αναγκαστική μεταφορά των προσφύγων απο το ένα μέρος στο άλλο αφού απλούστατα το πρόβλημα δεν λύνεται και αυτοί δεν μπορούν απλά να «εξαφανιστούν» ως δια μαγείας. 


Πρόσφυγες που προέρχονται από μια χώρα την οποία ΗΠΑ και Δύση κατέστρεψαν με τις προσπάθειές τους να ανατρέψουν την συριακή κυβέρνση του Μ.Άσαντ επιτρέποντας έτσι την δημιουργία του ISIS και τον εξοπλισμό του, όπως και των άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων της Αλ Νούσρα (συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα η οποία υποτίθεται κατά τους Αμερικανούς γκρέμισε του Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης το 2001) και της Jays-Al-Islam.
Έτσι λοιπόν μετά την εκκένωση της Ειδομένης από τις Αρχές τρεις νέοι καταυλισμοί ξεφύτρωσαν δίπλα στον αρχικό.
Μόλις 48 ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης της Ειδομένης, νέοι καταυλισμοί «προσφύγων» έχουν ξεφυτρώσει σε μικρή απόσταση από τον παλιό. 
Σε διάφορα σημεία, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες μετά την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης.
Αρνούμενοι πολλοί απ΄αυτούς, να μεταβούν στους νέους χώρους φιλοξενίας περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, έχουν γεμίσει ασφυκτικά τα δύο βενζινάδικα στο Πολύκαστρο και τον χώρο έξω από ένα ξενοδοχείο, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα. Επιπλέον, πολλοί αγρότες της περιοχής έχουν εντοπίσει πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν στήσει καταυλισμούς σε χωράφια και διάφορα άλλα σημεία, δίπλα στην Ειδομένη προσβλέποντας είτε στο άνοιγμα των συνόρων, είτε στο να τους δοθεί ευκαιρία να περάσουν παράνομα στα Σκόπια.
Μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες (από τη στιγμή δηλαδή που ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης) ο αριθμός των ατόμων που έχουν στήσει τις σκηνές τους μέσα και γύρω από τα συγκεκριμένα σημεία έχει... πολλαπλασιαστεί και ξεπερνά πλέον τις 4.000.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι λοίπουν πολλές χιλιάδες αλλοδαπών απο την εκκένωση της Ειδομένης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία με τα μισθωμένα πούλμαν απομακρύνθηκαν συνολικά από την Ειδομένη 3.817 αλλοδαπούς. Ωστόσο, όπως επίσημα αναφέρει το Συντονιστικό, ο πληθυσμός του καταυλισμού πριν αρχίσει η επιχείρηση της αστυνομίας ξεπερνούσε τις 12.000. 
Συνεπώς λοίπουν περίπου 8.000 άτομα τα οποία προφανώς δημιούργησαν νέους καταυλισμούς σε γειτονικές περιοχές λείπουν από το επίσημο «παρουσιολόγιο» των Αρχών.

pronews