10.5.16

Οι Τούρκοι αθώωσαν τον εκτελεστή του Ρώσου πιλότου!


Λάδι στη φωτιά των ρωσοτουρκικών σχέσεων αποτελεί η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης να θέσει στο αρχείο την υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Ρώσου πιλότου που από τον  Αλπασλάν Τσελίκ .
Ο Αλπασλάν Τσελίκ αντιμετώπιζε την κατηγορία για φόνο μετά από βαριά πρόκληση, όπως περιγράφεται η εκτέλεση του Ρώσου χειριστή που εγκατέλειψε το αεροσκάφος του όταν αυτό καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16.

Το πιο προκλητικό είναι το…σκεπτικό των Τούρκων δικαστών οι οποίοι γράφουν ότι ο Ρώσος πιλότος ενδεχομένως πέθανε χτυπώντας το κεφάλι του κατά την εκτίναξή του. Οι δηλώσεις του Τσελίκ που πανηγύριζε ότι τον εκτέλεσε αποδίδονται σε …προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού των ανδρών του!!!
Ο προφυλακισμένος  για κατοχή πολεμικού όπλου Αλπασλάν Τσελίκ στην κατάθεση του στην εισαγγελία ως στοιχείο παρουσίασε βίντεο από το Youtube στο οποίο ο ίδιος φαίνεται να παροτρύνει “να μην πυροβολούνε”. Ο Τσελίκ περιέγραψε πως όταν κατέπεσε το αεροσκάφος και ο πιλότος εκτοξεύτηκε με το αλεξίπτωτο, άρχισαν πυρά προς εκείνη την κατεύθυνση, ενώ ο ίδιος προειδοποίησε αυτούς που ήταν στην ομάδα του να μην πυροβολούνε. Ο Τσελίκ είπε πως ενδεχομένως ο Ρώσος πιλότος να πέθανε από πυρά άλλης μονάδας που πολεμούσε εκεί στο πλευρό των Τουρκμένων και ότι ο ίδιος σίγουρα δεν πυροβόλησε. Θρασύδειλος…