26.5.16

Ένοπλη εγκληματική ομάδα αλβανών εθνικιστικών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ - Εκτός από ληστείες και δολοφονίες προπαγάνδιζαν και την «Μεγάλη Αλβανία»!

Η σημαία με τη δικέφαλη...κότα! Juan

ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΟΠΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

του Γιάννη Πετρίδη
Τις διασυνδέσεις μιας εγκληματικής σπείρας  αλβανών ληστών οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα παράνομα με εθνικιστικούς κύκλους σε Αλβανία, Κοσσοβο αλλά και Σκόπια εξετάζουν οι διωκτικές αρχές ύστερα από την ανακάλυψη σε προσωπικές σελίδες τους στο διαδίκτυο αναρτήσεων με  αλυτρωτικό περιεχόμενο  ή φωτογραφίες με  πολεμικά όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και φυσικά… ναρκωτικά.

Η συμμορία η οποία ευθύνεται και για τη δολοφονία και μιας τουλάχιστον ηλικιωμένης που εξαρθρώθηκε από τις αρχές αποτελείται από 15 άτομα όλοι τους αλβανοί και ηλικίας από 22 έως και 51 ετών. Το πώς  όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία κατάφεραν να μπουν στη χώρα, εξηγείται εύκολα από τη διάλυση που υφίσταται στο σύστημα ασφάλειας συνόρων.
Στις φωτογραφίες που εντόπισαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ  απεικονίζονται, πολλοί από τους συλληφθέντες, με κουκούλες στα πρόσωπα και κρατώντας όπλα στα χέρια ή αλβανικές σημαίες και λάβαρα της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» που περιέχει και ελληνικά εδάφη. Άλλες φωτογραφίες εικονίζουν την αλβανική σημαία περιστοιχισμένη με δενδρύλλια χασίς, και χρήματα πιθανόν από  ληστρικές επιδρομές όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ, σε στυλ τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η συμμορία δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παγκράτι, Ιλίσια, Νέος Κόσμος, Άγιος Παντελεήμονας) καθώς και στην Καλαμάτα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν σε πέντε ληστείες και 28 διαρρήξεις και κλοπές.
Οι κακοποιοί αφού εισέβαλαν στα σπίτια των ηλικιωμένων μεταμεσονύκτιες ώρες, τους απειλούσαν με όπλα ή αιχμηρά αντικείμενα προκειμένου να τους υποδείξουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.
Σε μία περίπτωση μία ηλικιωμένη δολοφονήθηκε  από τον άγριο ξυλοδαρμό της ενώ οι δράστες ανέφεραν για εκείνη σε υποκλαπείσες συνομιλίες «την έχω κάνει μέσα στα αίματα και δεν μου λέει τίποτα».
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που έρχονται στο φως της δημοσιότητας διασυνδέσεις αλβανών που δρουν κάνοντας πλιάτσικο στην Ελλάδα με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους στα Βαλκάνια, αλλά το θέμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς πρόκειται πρακτικά για μια ένοπλη ομάδα αλλοδαπών η οποία δρα εντελώς ανεξέλεγκτα στη "χώρα" με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Το άλλο σημαντικό θέμα που αναδύεται με το συγκεκριμένο συμβάν το οποίο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη αναφορικά με τις έρευνες των αρχών είναι η παντελής απουσία ασφάλειας στα σύνορα με εγκληματικές ομάδες αλβανών αλλά και καυκάσιων που μπαίνουν παράνομα και αυτοβούλως στη χώρα και ουδέποτε απελαύνονται όταν τύχει να συλληφθούν για τον οποιοδήποτε λόγο.
pronews