25.5.16

Η Κωνσταντοπούλου στηρίζει τη Σακοράφα


«Πυρά» προς τους πρώην συντρόφους της εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα.

«Θα έπρεπε να κρύβονται εκείνοι που εξέδωσαν την κατάπτυστη ανακοίνωση κατά της Σοφίας Σακοράφα, επιχειρώντας να ακυρώσουν έναν άνθρωπο που έχει δώσει αγώνες που αυτοί δεν έδωσαν, που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται με το σπαθί της και με την ψήφο των συμπολιτών της και που ήταν παρούσα εκεί που άλλοι ήταν εκκωφαντικά απόντες» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της και πρόσθεσε:«Οι κομμένες κεφαλές έχουν πολύ συγκεκριμένο στίγμα στην ιστορία και τη συνείδηση της αριστεράς.
Λυπάμαι που πια παρατηρώ ένα σύστημα κομμένων κεφαλών, που λειτουργούν ως ανθρωπάκια, θέλοντας τελικά να συντηρήσουν τους εαυτούς τους στην εξουσία και προσπαθώντας να ακυρώσουν ανθρώπους αδιαμφισβήτητης και ανεπίληπτης διαδρομής. 

Ερωτηθείσα για το «κοινό αίσθημα στην πλειοψηφία των πολιτών που απαιτεί δικαιοσύνη σε σχέση με τα πρόσωπα που ευθύνονται για τη σημερινή τραγωδία της χώρας», η κα. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί «με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» και συνέχισε ότι: «Δεν είναι τυχαίο ότι η Πλεύση Ελευθερίας στα έξι προτάγματά της, τα έξι δέλτα που είναι τα πανιά του καραβιού του συμβόλου, έχει τη δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα δικαιώματα, τη διαγραφή του χρέους, τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. 

Η Δικαιοσύνη είναι απαραίτητο στοιχείο για την κοινωνική συνοχή. Το διάχυτο αίσθημα αδικίας και αρνησιδικίας. Το διάχυτο αίσθημα μιας κοινωνίας που εγκαταλείπεται ανυπεράσπιστη από τους κρατούντες, αλλά και το αίτημα απόδοσης ευθυνών, λογοδοσίας και απόδοσης Δικαιοσύνης συγκροτεί αναπόσπαστο στοιχείο της μάχης για την ανάκτηση και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία, ούτε Ελευθερία χωρίς Δικαιοσύνη. «Και αυτό είναι κάτι που σε κάθε ευκαιρία το επισημαίνω ως συλλειτουργός και της Δικαιοσύνης, γιατί έχει αυτή τη στιγμή πολύ ουσιαστική αξία η Δικαιοσύνη όχι απλώς να αποδοθεί, αλλά να αποδοθεί με τη σύμπραξη του λαού» συνέχισε.
zougla