16.5.16

Επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστών σε εργοστάσιο υγραερίου στη Βαγδάτη - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες


Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους σε κρατικό εργοστάσιο υγραερίου στα βόρεια προάστια της Βαγδάτης.

Αρχικά έγινε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του εργοστασίου στο Τάτζι γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Στη συνέχεια, τουλάχιστον έξι άτομα, ζωσμένα με εκρηκτικά εισέβαλαν στο εργοστάσιο όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας και ανατινάχθηκαν.
Εκπρόσωπος της Διοίκησης Επιχειρήσεων της Βαγδάτης δήλωσε ότι τρεις από τους χώρους αποθήκευσης υγραερίου τυλίχτηκαν στις φλόγες κατά τις συγκρούσεις αυτές προτού οι δυνάμεις ασφαλείας καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.
Δεκάδες περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα του στρατού έσπευσαν στην περιοχή όπου οι ανταλλαγές πυροβολισμών διήρκεσαν περίπου μια ώρα, δήλωσε κάτοικος της περιοχής.
Περίπου 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει αυτήν την εβδομάδα στη χώρα το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλα τμήματα στο βόρειο και το δυτικό τμήμα του Ιράκ.
http://tvxs.gr/