16.5.16

ΤΕΛΙΚΑ ποιος κάνει κουμάντο στο ΑΙΓΑΙΟ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από αύριο λέει ¨χανόμαστε¨ γιατί αποφάσισαν οι τούρκοι να μάθουν κολύμπι στο ΑΙΓΑΙΟ και κράτησαν παράνομα θαλάσσιες περιοχές για να εκγυμναστούν .
  ¨Οι Τούρκοι στήνουν… διόδια στο Αιγαίο λες και είναι ιδιοκτησία τους! Οι περιοχές που απαιτούν να δεσμεύουν για την άσκηση με την επωνυμία ΛΕΥΚΗ ΘΥΕΛΛΑ (BEYAZ FIRTINA-16) προκαλούν.
Προφανώς δεν είναι τυχαίες οι ενέργειες των Τούρκων. Στην Αθήνα κάποιοι επίσης θα πρέπει να σταματήσουν να… πανηγυρίζουν ότι όλα τα πράττουν σωστά, επειδή έκαναν το αυτονόητο εκδίδοντας ΝΟΤΑΜ. Όση ψυχραιμία χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα, άλλη τόση σοβαρότητα απαιτείται. Γι΄ αυτό ας προσπαθήσουν να σκεφτούν πως θα εμποδίσουν την Τουρκία να ολοκληρώσει την πρόκληση κι ας αφήσουν την αναζήτηση ευσήμων. Δεν θα είναι εύκολη η εβδομάδα που ξεκινά αύριο αν οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να προκαλέσουν σ΄ αυτές τις επτά περιοχές.¨Π. Καρβουνόπουλος May 15, 2016 Militaire.gr
¨Ολοταχώς για ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο Ελληνικό αρχιπέλαγος, με τις χειρότερες συγκυρίες που υπήρξαν ποτέ για τον Ελληνισμό. Από αύριο ξεκινά, τουρκική μεγάλη αεροναυτική άσκηση με αποκλειστικό σενάριο τον αεροναυτικό αποκλεισμό, όχι απλά νησίδων ή βραχονησίδων, αλλά νησιών με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους. Όπως φαίνεται στον χάρτη που δημοσιοποίησε ο στρατιωτικός ιστότοπος militaire.gr ,το τουρκικό κεφαλοκλείδωμα, περιλαμβάνει την Χίο, Λέσβο και Ψαρά καθώς και τις παρακείμενες σε αυτά τα νησιά νησίδες και βραχονησίδες.¨dioptra-news.com/2016/05/15/%
¨Ότι θεωρεί πιθανότατο ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία αναφέρει σε συνέντευξή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς σε κυριακάτικη εφημερίδα που μπορεί να διοργανωθεί από «μερίδα της στρατιωτικής μηχανής της γείτονος» λογω της μάχης της εξουσίας που λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή στην γειτονική χώρα μετά την «καρατόμηση» του Τούρκου πρωθυπουργού Α.Νταβούτογλου . Αυτό που ο Έλληνας ΥΠΕΞ φοβάται πάρα πολύ είναι η για άλλη μια φορά εξαγωγή της κρίσης που μαστίζει την Τουρκία καθώς πέρα από το πρόβλημα εξουσίας υπάρχει και η σύγκρουση με τους Κούρδους η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής για το τουρκικό κράτος. ¨ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου pronews.gr/portal/20160515
ΚΑΙ όμως δεν ¨χανόμαστε¨ γιατί η ΕΛΛΑΔΑ δεν χάνεται έστω και αν την πολιορκούν μέσα και έξω οι εχθροί της.

Τα λόγια του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ αυθεντικά από την Ιερά Μονή του Ευαγγελιστού Θεολόγου στην Σουρωτή όπου και παρέδωσε την τελευταία επίγεια πνοή του και όπου ο χαριτόβρυτος τάφος του.
Σε πολλούς που ανησυχούσαν για το μέλλον της Ελλάδος είχε πει με βεβαιότητα:
» Μη στενοχωρείστε, η Ελλάδα δεν πρόκειται να χαθεί, διότι είναι το προπύργιο της Ορθοδοξίας.
Αν ήταν στα χέρια των πολιτικών, θα είχε σβήσει.
Ευτυχώς που είναι στα χέρια του ΘΕΟΥ, ο οποίος τη προστατεύει σκανδαλωδώς.
Κάθε φορά που κινδυνεύει να χαθεί, κάτι κάνει την τελευταία την τελευταία στιγμή και την σώζει. Και τώρα θα υπάρχει αναμπουμπούλα, γιατί ο διάβολος οργώνει.
Αλλά μην ανησυχείτε , τελικά θα σπείρει και θα θερίσει ο ΧΡΙΣΤΟΣ..
Ο Καλός Θεός δεν επιτρέπει να γίνει κάτι κακό, αν μετά από αυτό δεν πρόκειται να βγει κάτι καλύτερο.
Θα περάσουμε γερό τράνταγμα, αλλά θα επακολουθήσει η Δόξα της Ελλάδος και η Λάμψη της Ορθοδοξίας»
Πηγή : Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Σελ.474-475
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ¨ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ¨ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2015

Τέτοιες δύσκολες στιγμές για την πατρίδα αναθυμούμαι με βαθειά συγκίνηση τον Νικόλαο Μάρτη , ομολογητή ιστορικό για την Μακεδονίας μας που μου έλεγε με περισσό θαυμασμό για τον Γέροντα Παίσιο που ο ίδιος ο ΑΓΙΟΣ τον υπεραγαπούσε για το έργο που έκανε.
-Κώστα ,με τι σαφήνεια ο Γέροντας μας μίλησε και επεξήγησε για τα ΕΞΑΜΙΛΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού δηλ. τα Έξη Ναυτικά μίλια της Υφαλοκρηπίδας, όταν τον ρωτήσαμε ;
-Και μάλιστα μας τόνισε …
– όλα είναι υπογεγραμμένα από πάνω για να γίνουν.
-όμως το κουμάντο στο Αιγαίο το κάνει άπαξ δια παντός η ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ για αυτό και να μην ανησυχείτε αλλά να γρηγορείτε γιατί ο τούρκος φίλος δεν πιάνετε.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ