20.5.16

"Μυρίζει μπαρούτι": Νέο επεισόδιο κατά του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Μανιάκι


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Αποδοκμάστηκε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας στο Μανιάκι με τον ίδιο να έχει έντονο διάλογο με τους πολίτες δείγμα του «αναβρασμού» που υπάρχει στην κοινωνία η οποία εάν δεν δει άμεσα θετικές οικονομικού περιεχομένου ειδήσεις υπάρχει κίνδυνος να «εκραγεί»
Το περιστατικό συνέβη στο Μανιάκι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προς τιμή της μάχης που έδωσε εκεί ο «πυρινος» ιερέας Παπαφλέσσας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται να φωνάζει προς τον πολίτη με τον οποίο έχει έντονο διάλογο «εμένα δεν θα μου μιλάς έτσι» με τον πολίτη να του ανταπαντά «θα μας βαρέσεις κιόλας;».
Το επεισόδιο έληξε με την με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, που απομάκρυναν τον Πέτρο Κωνσταντινέα από το σημείο.
Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Η αγορά έχει «καθίσει». Οι ελπίδες της κυβέρνησης εναπόκεινται στην όποια ανάπτυξη μπορεί να φέρει τώρα ο τουρισμός, να καταφέρει να συμφωνήσει μια ελάφρυνση χρέους και να μπορεί να ελπίζει ότι όντως από το φθινόπωρο θα μπορεί να περιμένει μαζί με τους πολίτες ένα «φως».
.
«Οι φόροι είναι αυτοί που θα ενεργοποιήσουν τελικά τον αυτόματο κόφτη», όπως εκτιμά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
«Οι αυξήσεις της φορολογίας και η επιβολή νέων φόρων, αυτή τη φορά έμμεσων, θα οδηγήσουν στην ενεργοποίηση του μηχανισμού περιστολής δαπανών - του γνωστού κόφτη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.
Όλα «κρέμονται» σε μια «κλωστή», φαίνεται όμως πως το πακέτο των νέω φόρων πλέον είναι πολύ βαρύ για τους πολίτες, ειδικά για αυτούς που δεν τα βγάζουν πέρα.


pronews