20.5.16

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΛΕΙΘΡΟΠΟΙΩΝ


             Αριστοτέλους 11-15, Αθήνα, τ.κ.: 10432, τηλ.: 2103300006fax2103300981
                                                   e-mail: saek@acsmi.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Η τέχνη του κλειδαρά ήταν  πάντα μια από τις πιο απαραίτητες και σημαντικές  εργασίες, η οποία μας έβγαζε από τη δύσκολη θέση και από τον πανικό που μας κυρίευε όταν κλεινόμασταν έξω από το σπίτι μας ή από το αυτοκίνητο μας .
  Ο κλειδαράς είναι ο τεχνίτης στον οποίο θα καταφύγουμε όταν χρειαστούμε να ασφαλίσουμε το σπίτι μας και κάθε πολύτιμο για εμάς αντικείμενο .

  Είναι ο τεχνίτης ο όποιος θα μας παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού μας .
  Είναι ο τεχνίτης ο οποίος θα μας παρέχει ασφάλεια σε κάθε πόρτα και κάθε παράθυρο του σπιτιού μας ,του γραφείου μας, της επιχείρησης μας  .
  Όμως πως μπορούμε να  ξέρουμε αν  αυτή η απαραίτητη υπηρεσία έχει γίνει σωστά και με όλες τις προδιαγραφές?
  Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την εχεμύθεια και τον επαγγελματισμό του τεχνικού ?
  Ως και τις μέρες μας, ο έλεγχος αυτού -του τόσο σημαντικού και απαραίτητου επαγγέλματος-  ήταν και είναι μηδαμινός από πλευράς κάθε υπηρεσίας και κάθε κρατικού φορέα.
  Ο μόνος έλεγχος  για την έκδοση βεβαίωσης εξασκήσεως επαγγέλματος ,που υπάρχει είναι από την αστυνομική διεύθυνση , που ελέγχει μόνο το ποινικό μητρώο του  αιτούντος κλειδαρά. Όσο  για την τεχνική του κατάρτιση, ουδείς λόγος γίνεται .
  Σας αναφέρουμε ότι είναι η εβδόμη αίτηση μας στα Υπουργεία ,Οικονομικών , Δημόσιας Τάξης και Ανάπτυξης , με κύρια αιτήματα μας τα κάτωθι:
1ον Το φορολογικό ( μιας και το επάγγελμα δεν διαθέτει φορολογικό κωδικό ) .
2ον Τον αυστηρότερο έλεγχο για την έκδοση αδείας και όχι βεβαίωσης ασκήσεως επαγγέλματος.
3ον Την κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση των κλειδαράδων.
Δυστυχώς  όμως  δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση . 
  Εδώ  έρχεται να κάνει τη δουλειά  των παραπάνω αρμόδιων δημοσίων φορέων , το σωματείο μας , ο  Σ.Α.Ε.Κ  ( Σύνδεσμος Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών Κλειθροποιών ) , ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2002 .


Πιο συγκεκριμένα:
-Ελέγχει τα μέλη του όσον αφορά τη βεβαίωση εξασκήσεως επαγγέλματος ,εάν το κάθε μέλος του την ανανεώνει στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα ,
- Εκπαιδεύει τα μέλη του  με σεμινάρια αρκετές φόρες το χρόνο στις νέες τεχνολογίες και τεχνοτροπίες νόμιμης διάρρηξης κάθε είδους κλειδαριών ,
-Ενημερώνει τα μέλη του για τις νέες τάσεις και νέες τεχνολογίες ,
-Τους προτρέπει να ενημερώνουν σωστά τον πελάτη για το επίπεδο ασφαλείας του κάθε είδους  κλειδαριάς ή συστήματος ασφαλείας μηχανικό ή και ηλεκτρονικό ,
-Αποτρέπει τα μέλη του από τις ενέργειες της υπερχρέωσης και της φοροδιαφυγής,
-Πιστοποιεί τον κάθε επαγγελματία μέλος  του με πιστοποίηση προσόντων ( μέσω ιδιωτικών φορέων ) ,
-Βοηθά και προτρέπει  τη δημιουργία και άλλων σωματείων στην υπόλοιπη Ελλάδα .Μέχρι στιγμής  έχει δημιουργηθεί το σωματείο Πελοποννήσου  ( Σ.Α.Κ.Δ.Ε.Π.) και το σωματείο Βορείου Ελλάδος ( Σ.Α.Ε.Κ.Β.Ε. ) με κοινό  σκοπό ,
-Διαθέτει ηλεκτρονική σελίδα στο ιντερνέτ  ( www.saek.gr ) με σκοπό την ενημέρωση  του κάθε ενδιαφερομένου  και παρέχει  κατάλογο των μελών του ανά περιοχή έτσι ώστε στην περίπτωση που κάποιος χρειαστεί κλειδαρά να ανατρέξει στην ιστοσελίδα και όχι να επιλέξει τον κάθε τυχόντα από το χαρτάκι που θα βρει κολλημένο στην κολόνα.
-Διοργανώνει κάθε χρόνο ετήσιο συνέδριο με εκθεσιακό χώρο , και καλεί όλους τους κλειθροποιούς από όλη την Ελλάδα με σκοπό να τους ενημερώσει σε ότι έχει σχέση με το επάγγελμα .


Ο πρόεδρος
ΣΙΑΜΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ