12.5.16

Οι "Ιρανοί Φρουροί" απειλούν με βύθιση τα αμερικανικά πλοία στο Περσικό Κόλπο (βίντεο)


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ 

Νέες απειλές σε βάρος των ΗΠΑ εκτόξευσε το Ιράν. Προειδοποίησε την Ουάσιγκτον πως αν εμπλακεί στην θρησκευτική διένεξη που έχει με τη Σαουδική Αραβία τότε είναι πολύ πιθανό να βυθίσει τα αμερικανικά πλοία που κινούνται στον Περσικό Κόλπο.

Τα προειδοποιητικά πυρά εκτόξευσε ο Ιρανός ναύαρχος Αλί Φανταβί. “Όπου κι εάν οι Αμερικανοί κοιτούν στον Περσικό Κόλπο θα μας βλέπουν”, δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης και πρόσθεσε: “Γνωρίζουν ότι εάν διαπράξουν το παραμικρό λάθος, θα βυθίσουμε τα σκάφη τους στον Περσικό Κόλπο, στα Στενά του Ορμούζ ή στη Θάλασσα του Ομάν”.
Οι δηλώσεις του Ιρανού ναυάρχου έγιναν με αφορμή ερώτηση όσον αφορά τη διένεξη που υπάρχει μεταξύ του σιιτικού Ιράν και της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας. “Οι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας δεν έχουν άγνοια των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων. Το πέρασμα μέσα από τα χωρικά μας ύδατα είναι δυνατό υπό συγκεκριμένους κανόνες”, είπε στέλνοντας ωστόσο το μήνυμα πώς οι Αμερικανοί δεν έχουν περάσει μέσα από ιρανικά χωρικά ύδατα εδώ και πολλά χρόνια.
Σημειώνεται πώς πρόσφατα, όταν δύο αμερικανικά ταχέα σκάφη παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα, οι επιβαίνοντες άνδρες των ειδικών δυνάμεων συνελήφθησαν και τα σκάφη κατασχέθηκαν.
Ήταν μάλιστα το δεύτερο κατά σειρά περιστατικό, αφού λίγες ημέρες πριν οι Ιρανοί πραγματοποιώντας ναυτική άσκηση στον Περσικό Κόλπο έκαναν βολές με τα βλήματα να πέφρουν λίγα μέτρα από την πλώρη του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ “Harry S. Truman”.
Η αμερικανική παρουσία στον Περσικό Κόλπο είναι το απόλυτο κακό”, επεσήμανε ο Αλί Φανταβί και συμπλήρωσε με νόημα πώς το Ιράν έχει υπόγειες βάσεις εξοπλισμένες με πυραύλους εδάφους – θαλάσσης που μπορούν εύκολα να βυθίσουν τον αμερικανικό στόλο στον Περσικό Κόλπο αν απειλήσει το Ιράν.
Έκανε μάλιστα γνωστό πώς μετά από αίτημα της Τεχεράνης σε όλα τα αμερικανικά πλοία επιβαίνουν μεταφραστές που μιλάνε περσικά, ώστε να είναι ικανή η συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό έγινε μετά το τελευταίο επεισόδιο στον Περσικό Κόλπο.

pronews