9.5.16

Στρατιωτικοί θυμωμένοι και μόνο ενωμένοι διεκδικούν την ανεκτέλεστη απόφαση του ΣτΕ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να πανηγυρίζουν με το “πάγωμα” για δύο μήνες των νέων ασφαλιστικών ρυθμίσεων. Αγωνιούν ήδη για το τι τους περιμένει με το νέο ειδικό μισθολόγιο που θα είναι πραγματικότητα μέσα στον Ιούνιο. Και είναι δικαιολογημένα θυμωμένοι ,γιατί διαπιστώνουν ότι και με…δεξιά και με αριστερά δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο.

Οι στρατιωτικοί δεν ξεχνούν -και δεν πρέπει να ξεχάσουν- ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό είναι το κυρίαρχο . Όχι αίτημα,αλλά απαίτηση. Γιατί δεν πρόκειται για κάτι που διεκδικούν από την εξουσία ως…χάρη. Πρόκειται για ανεκτέλεστη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Και όπως επί Σαμαρά-Βενιζέλου, έτσι και επί Τσίπρα-Καμμένου το ερώτημα αν η Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις της γίνονται σεβαστές ή αν έχει καταργηθεί με τα μνημόνια η λειτουργία του θεσμού παραμένει.
Τίποτα δεν θα είναι εύκολο και τίποτα δεν πρόκειται να χαριστεί στους στρατιωτικούς. Θα χρειαστεί επιμονή και μεθοδικότητα για να μπορέσουν οι στρατιωτικοί να διεκδικήσουν αυτά που τους άρπαξαν. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από την υπόθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε για το ασφαλιστικό τους. Οι φωνές χωρίς λόγο κι αιτία, τα δηκτικά και συκοφαντικά σε πολλές περιπτώσεις δημοσιεύματα, οι παρασκηνιακές τρικλοποδιές και η λάσπη, τα ψεύδη και η εμπλοκή …δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα στρατιωτικών δεν βοηθούν σε τίποτα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι για να μπορέσει να δημιουργηθεί ξανά το ισχυρό “χακί” μέτωπο που ζήσαμε το 2012 και είχε αποτελέσματα.
Οι στρατιωτικοί μπορεί να αισθάνονται μόνοι σ΄ ότι έχει να κάνει με την πολιτική εξουσία και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι αποτελούν μια πανίσχυρη επαγγελματική τάξη που αν λειτουργήσει συλλογικά θα παραδώσει μαθήματα κοινωνικών διεκδικήσεων. Το ΄χουν κάνει ήδη με την απόφαση του ΣτΕ επί …δεξιάς,μπορούν και επί …αριστεράς.