8.5.16

Γιατί απεργούν τα ΜΜΕ και τα ΜΜΜ;


Μήπως, λέμε, μήπως για να μην μπορούν να μετακινηθουν οι διαδηλωτές στους χώρους των διαδηλώσεων, κάνουν απεργία τα ΜΜΜ;
Μήπως, λέμε, μήπως για να μην γνωρίζει ο λαός τι συμβαίνει στις διαδηλώσεις και να μη συντονίζεται σε κινητοποιήσεις, κάνουν απεργία τα ΜΜΕ;

Όταν ο λαός χρειάζεται ΜΜΜ για να μεταβεί στις συγκεντρώσεις, απεργούν όλα (αστικά, τραίνα, μετρό κ.λ.π.)
Όταν χρειάζεται ο λαός ενημέρωση για να μάθει τι συμβαίνει, να δει τις διαδηλώσεις , απεργούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες!
Ποιος μεθοδεύει τέτοιες απεργίες, όποτε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα; Τυχαίο;  Κρίνετέ το εσείς.
Εμείς πάντως συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς αλλά ΔΕΝ ...ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  για να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας, όσο μπορούμε, με τα συμβαίνοντα στη χώρα μας.
Juan
____________________________________________
Συλλαλητήρια προγραμματίζονται και σήμερα στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια «τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο».
Για σήμερα Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς., οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από το πρωί και συγκεκριμένα με συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη ΓΣΕΕ, στις 10:00.
Να σημειωθεί ότι προτού κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για σήμερα 8 Μαΐου –ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων– 24ωρη γενική απεργία.
Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις».
Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.
Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει την ίδια ώρα, στις 10:00 το πρωί, συγκέντρωση για τα 130 χρόνια Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στις 12:00 το μεσημέρι, η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00 το απόγευμα, την ώρα «που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά».
Μία ώρα αργότερα, το ΠΑΜΕ καλεί σε νέα κινητοποίηση με προσυγκεντρώσεις στις 19:00 στην Ομόνοια, στην Παλιά Βουλή και στους στύλους Ολυμπίου Διός.
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΠΟΣΠΕΡΤ έως τη Δευτέρα στις 06:00 το πρωί.
Στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρεται: «Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για την ύπαρξη συντάξεων και μάλιστα αξιοπρεπών και για παροχές υγείας που δικαιούμαστε».

Τα μέσα μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) στην Αθήνα για την Κυριακή έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Παράλληλα, ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος έως και σήμερα Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.
«Δεμένα» είναι τα πλοία στα λιμάνια έως τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, λόγω της τετραήμερη πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που ξεκίνησε στις 6.00 το πρωί Παρασκευής 6 Μαΐου.
Πηγή ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ