28.5.16

Ο Νταβούτογλου πλήρωσε το σκάνδαλο Ζαρράμπ με τον αποκεφαλισμό του


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ένας ομολογουμένως έντιμος πρωθυπουργός απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του και όλοι ζητούν να μάθουν το γιατί.
Ο κ. Νταβούτογλου δεν έκλεψε, δεν αναμείχθηκε σε σκάνδαλα διαφθοράς, αλλά δεν έκανε και τίποτα για να σταματήσει τη διαφθορά και τη λεηλασία του δημοσίου ταμείου.
Απέτυχε παταγωδώς στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, όμως , αυτός δεν είναι λόγος για να απομακρυνθεί από την εξουσία με αυτόν τον ταπεινωτικό τρόπο.

Η δημοσιογράφος κ. Ναζλί Ιλιτζάκ υποστηρίζει ότι ο λόγος της ρήξης μεταξύ Προέδρου και πρωθυπουργού είναι ο περίφημος “φιλάνθρωπος” επιχειρηματίας Ρεζζά Ζαρράμπ, ο οποίος δωροδόκησε όλο τον τουρκικό κρατικό μηχανισμό για να επιτύχει τις επαγγελματικές φιλοδοξίες του.
Το Ιράν ζήτησε από τον επιχειρηματία να πληρώσει 2.7 δις $ για τις απώλειες εσόδων που είχε από το λαθρεμπόριο πετρελαίου που έκανε ο επιχειρηματίας. Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Νταβούτογλου να πληρώσει η Τουρκία το ποσό αυτό. Ο πρωθυπουργός ως έντιμος πολιτικός αρνήθηκε. Για να γλυτώσει ο επιχειρηματίας τη φυλακή  , είπε , εκδιώχθηκαν αξιωματικοί, εισαγγελείς και ανώτατοι αξιωματούχοι  ,για να κλείσουν οι φάκελοι. Δεν μπορεί, τόνισε να πληρώσουμε και τα σπασμένα του στο Ιράν.
Ενδεχομένως τώρα με τον υπάκουο Γιλντιρίμ να γίνει και αυτό, αν βέβαια δεν προλάβει ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης να ανακρίνει όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο.
Ο Σονέρ Γιλατσίν στο βιβλίο του  Galati Meshur (σελ 260) αναφέρει ότι το πραγματικό επώνυμο  του  Νταβούτογλου είναι Καλκάν. Για ποιο λόγο άλλαξε το επώνυμο του και το έκανε “γιος του Δαυίδ”; Μήπως για να δείξει την αφοσίωση του στις ΗΠΑ; Οπότε δικαίως αρνήθηκε την καταβολή των χρημάτων στο Ιράν.
Militaire.gr