27.5.16

Οι αμαξοστοιχίες επιστρέφουν στην Ειδομένη


Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η λειτουργία στη σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται από τα ελληνικά σύνορα στην περιοχή της Ειδομένης, έπειτα από την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης για την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό, ο οποίος είχε δημιουργηθεί εκεί όταν η πΓΔΜ αποφάσισε να υψώσει φράχτη, κλείνοντας τον λεγόμενο «βαλκανικό δρόμο».


Σε λιγότερο από μία εβδομάδα δεν θα υπάρχει καμία απόκλιση όσον αφορά στις υποχρεώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την COSCO​
Σε εξέλιξη είναι εργασίες καθαρισμού των γραμμών και απομάκρυνσης διαφόρων αντικειμένων που εμπόδιζαν τη διέλευση των τρένων. Από το πρωί της Παρασκευής ειδικά συνεργεία, με τη συνδρομή εκσκαφέων, επιχειρούν να καθαρίσουν την περιοχή.
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε λιγότερο από μία εβδομάδα δεν θα υπάρχει καμία απόκλιση όσον αφορά στις υποχρεώσεις της εταιρείας προς την COSCO που σχετίζονται με την εκτέλεση δρομολογίων για εμπορικούς σκοπούς. Εκτιμάται πως 
το κόστος των ζημιών από το… άνοιξε-κλείσε στη γραμμή τις τελευταίες 70 ημέρες διαμορφώθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εμπορικό τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με κενά βαγόνια πέρασε την Πέμπτη τα σύνορα.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί τους πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί μέχρι την ιδιωτικοποίησή της. Ειδικότερα, προσβλέπει σε:

  • βελτίωση της εμπορευματικής λειτουργίας
  • δημιουργία διαμεταφορικής εταιρείας
  • ανάπτυξη δικτύου
  • δημιουργία σύγχρονου οργανογράμματος και
  • βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού.
Από εδώ πέρασαν οι..."πολυπολιτισμικοί" που λατρεύουν οι αρρωστημένοι πνευματικά απάτριδες ανοϊκοί. Juan
Προς την κατεύθυνση αυτή, δρομολογεί περίπου 113 νέες προσλήψεις με δαπάνες, που κατά τους επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καλυφθούν από αυτές που καταβάλλονται σήμερα για υπερωρίες.

Εικόνες από τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη...





















Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ