9.5.16

Αποκηρύττουν Τσίπρα και υπουργούς


Πράξη έκανε την απειλή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, να προβάλει δηλαδή στην ιστοσελίδα του «και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο, στο οποίο αναμένεται να αποφασιστεί η διαγραφή των συγκεκριμένων βουλευτών και υπουργών.Πρόκειται για τους Γιώργο Δημαρά, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Ηλία Καματερό, Ευαγγελία Καρακώστα, Απόστολο Καραναστάση, Μάριο Κάτση, Ιωάννη Μπαλάφα, Δημήτριο Μπαξεβανάκη, Γεώργιο Ουρσουζίδη, Νεκτάριο Σαντορινιό, Ιωάννη Σηφάκη, Χρήστο Σπίρτζη, Αλέξιο Τσίπρα, Σωκράτη Φάμελο, Αλέκο Φλαμπουράρη, Θεανώ Φωτίου.Η ανακοίνωση του ΤΕΕ σχετικά με τη... διαπόμπευση:


«Το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».

Ήδη το ΤΕΕ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών».

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ στην τακτική συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 26/4/2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7/5/2016 για το Ασφαλιστικό, «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.».

Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής, προς ενημέρωση του τεχνικού κόσμου της χώρας, το ΤΕΕ ανακοινώνει αλφαβητικά τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ψήφισαν ως βουλευτές το νέο αυτό ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο:Σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προβεί κι άλλες οργανώσεις, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών:

zougla.gr