31.5.16

Το Ισραήλ αντιτίθεται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας - "Δεν θα θέσουμε τις σχέσεις μας με τη Μόσχα σε κίνδυνο για τα παιχνίδια της Δύσης" λέει ο πρεσβευτής στην Ουκρανία


Το Ισραήλ αντιτίθεται στις κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία, καθώς τις θεωρεί αναποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της ουκρανικής διένεξης. Αυτή τη δήλωση έκανε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Ουκρανία Eliav Belotserkovsky.
Έτσι, οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι στην περίπτωση της Ρωσίας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί μια διπλωματική προσέγγιση που δεν έχει εξαντληθεί στη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι κυρώσεις είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίλυση της σύγκρουσης...", δήλωσε ο διπλωμάτης. Σημείωσε ότι οι κυρώσεις πιθανόν να ήταν αποτελεσματικές μόνο αν είχαν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι τρόποι για την επίλυση της κατάστασης. Επιπλέον, ο πρέσβης πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία και δεν προτίθεται να χαλάσει τις σχέσεις με αυτό. "Δεν μπορούμε να θέσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία σε κίνδυνο". δήλωσε ο Belotserkovsky.
 
pronews-