31.5.16

Ώρα μηδέν για το Athens Ledra: Χρέη 33 εκατ. ευρώ και 220 εργαζόμενοι στο δρόμο


Ασχημες εξελίξεις προοιωνίζονται για ένα από τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, το Athens Ledra στην λεωφ. Συγγρού, καθώς από σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σεεπίσχεση εργασίας, παραμένοντας έξω από αυτό και τις φήμες για πλειστηριασμό να πυκνώνουν όλο και περισσότερο.

Συγκεκριμένα, οι 150 μόνιμοι και οι 70 εποχιακοί υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου, ενώ δεν έχουν λάβει ούτε δώρο Πάσχα, με την εργοδοσία να «κωφεύει» στις οποιεσδήποτε οχλήσεις τους, ενώ τα χρέη στις τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. 
Την ίδια στιγμή, απών από την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι και το υπουργείο Εργασίας, το οποίο παρότι έχει ενημερωθεί από το Πάσχα, δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση.
Οι υπάλληλοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο από το πρωί και προειδοποιούν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να λυθεί το ζήτημά.
Το ξενοδοχείο, παρότι έχει πάνω από 80% πληρότητα, υπολειτουργεί με τους ήδη παριστάμενους πελάτες να παραμένουν, χωρίς κανείς να τους ενημερώνει τι γίνεται και με όσους νέους θέλουν να έρθουν να αποστέλλονται σε άλλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας. 
Για «σχέδιο πλειστηριασμού εξπρές μέσα στο καλοκαίρι» μιλά στο newpost ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μπάμπης Ντότσικας, προκειμένου η επιχείρηση να δοθεί σε άλλους ιδιοκτήτες χωρίς να χρειάζεται να εξοφληθούν αποζημιώσεις. 
Ο ίδιος περιγράφει μια δυσχερή κατάσταση από τον περασμένο Μάρτιο: «Δεν έχουμε πληρωθεί και εισπράττουμε και μια αδιαφορία της εργοδοσίας για το τι θα γίνει. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να παραμείνουμε εδώ και με την καινούρια εργοδοσία προκειμένου να διασφαλιστούν πλήρως τα εργασιακά μας δικαιώματα». 
Όπως έγει γίνει γνωστό, ο βασικός πιστωτής, η Alpha Bank, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται περίπου σε 33 εκατ. ευρώ πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να έχει δοθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι για το ξενοδοχείο, το οποίο η ίδια είχε βγάλει σε πλειστηριασμό με μία αξία στα 41,1 εκατ. ευρώ πέρυσι την άνοιξη.

newpost.gr/