14.5.16

Μαζικό σφυροκόπημα θέσεων της al-Nusra από στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 σε Χαλέπι-Ιντλίμπ (vid, φωτό)


ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ 

του Βασίλη Καπούλα 

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στις νέες απειλές του Ρ.Τ.Ερντογάν για εισβολή στην Συρία καθώς απογειώθηκε στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 και συνοδείας Su-35S και Su-30SM προχώρησε σε μαζικό σφυροκόπημα της Jabhat al-Nusra στην πολιορκημένη αεροπορική βάση Αμπού Ντουχούρ στην ευρύτερη περιοχή της Ινλίμπ και στο Χαλέπι.   Συνολικά δέκα ρωσικά μαχητικά επιχειρούν στο Χαλέπι ενώ στη δημοσιότητα έρχονται νέες εικόνες από την βάση στην Παλμύρα. 

 Όπως έγινε γνωστό το ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 εξαπέλυσε 10 βόμβες προκαλώντας μεγάλες εκρήξεις, στην αεροπορική βάση Αμπού Ντουχούρ.   Σύμφωνα με το al-Masdar,ο βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο 20 Ισλαμιστών της Τζαμπάτ αλ-Νούσρα, 3 εκ των οποίων διοικητές.   Μερικά ονόματα από τους νεκρούς τρομοκράτες δημοσιεύτηκαν από την συριακή Αλ Κάιντα:   - Abu Turab  -Abu Al-Sheima`a  -Abu Batol  -Abu Seif  -Zaid Al-Hamwi  -Abu Al-Tuqa  -Abu Muhammad Al-Ansari   Επίσης ο Abu Hajer- επιφανές στέλεχος της αλ-Νούσρα στην Συρία- υπέστη σοβαρά τραύματα κατά τον βομβαρδισμό. 

  Στο μεταξύ άλλα 8 ρωσικά μαχητικά επιχειρούσαν κατά την διάρκεια της ημέρας στις επαρχίες Χαλέπι και Ίντλιμπ, εναντίον διαφόρων ισλαμιστικών οργανώσεων.   Η αεροπορική βάση Αμπού Ντουχούρ καταλήφθηκε από την Τζαμπάτ αλ-Νούσρα και προσκείμενες οργανώσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015, μετά από τρίχρονη πολιορκία και σθεναρή αντίσταση από τα κυβερνητικά στρατεύματα. 

  Την κατάληψη της βάσης από τους Ισλαμιστές ευνόησαν και τα καιρικά φαινόμενα, αφού μετά από ισχυρή αμμοθύελλα που ξέσπασε στη νότια Ίντλιμπ, ήταν αδύνατο να λάβει πολύτιμη αεροπορική βοήθεια ο συριακός στρατός.       

pronews