11.5.16

Εισβολή στη Συρία σε βάθος 50 χλμ με αεροπορική κάλυψη ανακοίνωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ - Μεταφέρθηκαν UAV Bayraktar στα σύνορα (vid, φωτό)


ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ» - ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

του Βασίλη Καπούλα
O τουρκικός Στρατός ετοιμάζεται για εισβολή σε βάθος 40-50 χλμ στην Β.Συρία στην πόλη Τζαραμπλούς  μετά την πρώτη αναγνωριστική επιδρομή μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ενώ τονίζουν πως γίνονται εντατικές προετοιμασίες των ειδικών δυνάμεων προσθέτοντας πως τους καταδρομείς θα καλύπτουν από αέρα τα τουρκικά μαχητικά! Για το λόγο αυτό η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επεκτείνει τους κανόνες εμπλοκής και μεταφέρει UAV Bayraktar στα σύνορα με Συρία.
 
Η Άγκυρα προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εισβολή της τονίζει πως το αρχηγείο του PKK στο Όρος Qandil αποφάσισε να μεταφέρει μονάδες του στην Β.Συρία σε περιοχές που ελέγχονται από το PYD εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών της τουρκικής αεροπορίας.
 
33 στρατόπεδα διαθέτει το PYD στην Β.Συρία τονίζει η Άγκυρα και προσθέτει πως το PKK έχει μεταφέρει εκεί στρατόπεδα εκπαίδευσης βομβιστών αυτοκτονίας τα οποία είχαν συσταθεί το 2007 γνωστά ως "Τάγματα Αθάνατων".
 
Σε μια ακόμη διακιολογία το καθεστώς Ρ.Τ.Ερντογάν έβαλε τους κατοίκους της πόλης Kilis να διαδηλώσουν υπέρ μιας εισβολής ζητώντας από το τουρκικό κράτος εισβολή προκειμένου να προστατευτούν.
 
"Το Kilis ΄δεχεται επίθεση, η πατρίδα μας δέχεται επίθεση" τονίζουν οι κάτοικοι.
 
Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα φερέφωνο του Ρ.Τ.Ερντογάν, yenisafak, η Τουρκία σκοπεύει να επεκτείνει τους κανόνες εμπλοκής για τους Κούρδους του PYD, αν το τελευταίο επιτεθεί σε τουρκικό έδαφος ή απειλήσει με οποιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια της χώρας.
 
Οι τουρκικοί κανόνες εμπλοκής υπαγορεύουν ότι το πυροβολικό οφείλει να αντεπιτίθεται σε περίπτωση παραβίασης των τουρκικών συνόρων ή σε περίπτωση απειλής της ασφάλειας της χώρας.
 
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να πλήττουν τα σημεία στα οποία εντοπίζεται η απειλή αναφέρει το δημοσίευμα.
 
Παράλληλα τονίζεται πως τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν αρκετές αναφορές για συνεργασία μεταξύ του PKK και του PYD σε μάχη εναντίον τουρκικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική περιοχή της Νουσαγιαμπίν.
 
Αν οι ισχυρισμοί αποδειχθούν βάσιμοι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τότε προβλέπεται να χτυπηθούν στόχοι του PYD στη Συρία, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής.
 
Ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ο τουρκικός Στρατός πρόκειται να αναπτύξει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar στα σύνορα με τη Συρία.
 
Σκοπός φυσικά είναι η δοκιμή του νέου τουρκικού όπλου πριν το εισάγει η Άγκυρα σε Αιγαίο και Θράκη.
 
Το τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αερόχημα «Bayraktar TB2» , πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες την πρώτη πιστοποιημένη πολεμική αποστολή, εξαπολύοντας πύραυλο αέρος-εδάφους σε επιλεγμένο στόχο σε απόσταση 8 χλμ.
 
Ο αντιαρματικός πύραυλος που φέρει το συγκεκριμένο Drone, αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική εταιρεία Roketsan.
 
Ο κατευθυνόμενος με λέιζερ αντιαρματικός πύραυλος , χτύπησε το στόχο σε απόσταση 8 χιλιομέτρων μακριά, από ύψος περίπου 16.000 ποδιών με 100% επιτυχία.
 
Ο τουρκικής κατασκευής μακρού βεληνεκούς αντιαρματικός πύραυλος (UMTAS) , ο οποίος αναπτύχθηκε από την Roketsan, αποτελεί τον κύριο εξοπλισμό του «Bayraktar TB2».
 
Σύμφωνα με τον Χ.Ακάρ, οι δύο τουρκικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των UAV, έχουν ήδη προχωρήσει σε επιτυχημένες δοκιμαστικές βολές, οπότε σύντομα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα βρίσκονται σύντομα στην διάθεση του τουρκικού Στρατού.
 
Ο Χ.Άκαρ συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη των UAV θα ενισχύσει τη δύναμη πυρός του τουρκικού στρατού.
 
kilis-full-page-add

pronews