27.5.16

Αρχίζετε να καταλαβαίνετε τι ψηφίσατε το 2015;


Του συνεργάτη μας,  Δημήτρη Κωνσταντάρα

Ο  συνάδελφος Γιάννης Σιδέρης, γράφοντας   περί όσων « καταπάτησαν - καθ’ ομολογία τους - το Σύνταγμα» και ταυτόχρονα ρωτώντας … ρητορικά  « και παραμένουν στα έδρανα;» με ξεμπλοκάρισε στην προσπάθειά μου να καταλάβω τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό και την ψυχή πολλών εκλεγμένων με τη Σημαία Ευκαιρίας  του  Σύριζα το 2015, οι οποίοι δεν αποχώρησαν αλλά παραμένουν στη θέση τους  επιδιώκοντας «ένας Θεός μόνον ξέρει» τι ακριβώς.

Και ο Κώστας Λαπαβίτσας λ.χ. και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Λεουτσάκος και ο Ήσυχος  αγκαλιάστηκαν με την Σημαία Ευκαιρίας που τους πρόσφερε ο  Τσίπρας ευελπιστώντας – και σωστά- ότι θα τσιμπήσει  αριστερά  «ψηφαλάκια» αλλά κάποια στιγμή διαφώνησαν. Αποχώρησαν, έφτιαξαν τη Λαική Ενότητα αλλά στις επόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου έμειναν εκτός Βουλής. Ωστόσο οι 155.000 ψήφοι που πήραν,   απέδειξαν ότι ορθώς τους είχε  «στεγάσει» ο Τσίπρας στον Σύριζα αν και δεν ήταν Σύριζα οι άνθρωποι.
Για την κυρία Κατριβάνου δεν ξέρω γιατί μάλλον είναι Σύριζα, ωστόσο με αρκετά «διαταραγμένη» στο κεφάλι της την έννοια του «Συριζαίου» αφού καταψήφισε, διαφώνησε, αποχώρησε και  τελικά , κατόπιν «ωρίμου σκέψεως», υπέβαλε και την παραίτησή της για να μη στερηθεί το κόμμα της, της  ψήφου της.
Διαβάστε λίγο τι γράφει ο Γιάννης Σιδέρης:
« Η κα Άννα Βαγενά, από… γνήσια απόγονος του Κολοκοτρώνη προεκλογικά, μετεβλήθη ξάφνου σε στωικό Δαλάι Λάμα. Δεν την τρομάζουν τα 99 χρόνια παράδοσης της περιουσίας του ελληνικού κράτους στους δανειστές, μέσω του Υπερταμείου, αφού «Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό την τουρκική σκλαβιά 400 χρόνια και  άντεξε.
Ο κ. Κυρίτσης, μέλος εκ νέου του Κοινοβουλίου, ανακάλυψε τον ταξικό εχθρό στους «Μενουμeευρωπαίους», στους οποίους η κυβέρνηση μετακυλύει τα βάρη, αίροντάς τα από τα λαϊκότερα στρώματα (νέος κοινωνιολογικός όρος ταξικού διαχωρισμού της ελληνικής κοινωνίας, άγνωστος έως τώρα στους κοινωνιολόγους).
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, θεωρεί μεν αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ αλλά  για να καλύψει και τον υπουργό Άμυνας, λέει  ότι η διάταξη της αύξησης στα νησιά, «κινείται στα όρια της συνταγματικότητας». Παράλληλα, έδωσε και τη συνήθη υπόσχεση «από τα πρώτες ενέργειες που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση με τη βελτίωση των οικονομικών όρων, είναι η άρση του μέτρου».
Άρα  το «αντισυνταγματικό μέτρο» παραμένει. Το επιβεβαίωσε και το οικονομικό επιτελείο στην συνέντευξη που έδωσε, ενώ και το Μαξίμου παρέπεμπε τους ερωτώντες σε αυτή.  

Ο νησιώτης  Βουλευτής Καματερός,  μη θέλοντας να χάσει την εύνοια των ψηφοφόρων του, προστέθηκε στην παρέα, σιγοντάροντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας περί αντισυνταγματικότητας. Και όλες  αυτές οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις και απόψεις σε μιάμιση μέρα μόνο . 
Η διαπίστωση είναι συνεπώς απλή:
 Όλοι τους – του Καμένου συμπεριλαμβανομένου-  παραδέχονται ότι με την ψήφο τους τσαλαπάτησαν το Σύνταγμα, που  έχουν ορκισθεί να διαφυλάττουν.


Πόσοι άλλοι βρίσκονται στην ίδια νοητική και ιδεολογική κατάσταση; Τι είδους κόμμα είχε φτιάξει ο Τσίπρας;  
Παραδέχονται ανοιχτά ότι είμαστε σε καθεστώς κατοχής αλλά ψηφίζουν και ΔΕΝ παραιτούνται.  Και πως  διασώζεις την προσωπική σου τιμή  και την τιμή της πολιτικής;  Περιμένοντας  το «επόμενο τεστ», οι Έλληνες ας αναλογιστούν τι ψήφισαν λοιπόν.