17.4.16

Το Ιράν “αποκάλυψε” τους S-300 που πήρε από τη Ρωσία σε παρέλαση – ΒΙΝΤΕΟ


Το Ιράν παρουσίασε για πρώτη φορά δημοσίως τους S-300 που έχει παραλάβει από τη Ρωσία. Για την ακρίβεια παρουσίασε κομμάτια του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος. Τα “αποκαλυπτήρια” έγιναν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη, αναφέρει Πρακτορείο Ειδήσεων Tansim.

Στη παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας του Στρατού, παρέστησαν πολλοί ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.
Το Tasnim αναφέρει ότι δύο συστήματα ραντάρ S-300 και άλλα κομμάτια του συστήματος παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 είχε τεθεί σε υπηρεσία για πρώτη φορά στο αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου, το 1979. Στην αναβαθμισμένη του εκδοχή, είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα του είδους στον κόσμο και, σύμφωνα με το βρετανικό ινστιτούτο μελετών RUSI, μπορεί να στοχοθετεί πολλά αεροσκάφη ή / και βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση έως και 150 χιλιομέτρων.
Η απόφαση της Μόσχας να προμηθεύσει το Ιράν με S-300 προκαλεί ανησυχία στο Ισραήλ.
Η Ρωσία είχε ακυρώσει τη διμερή συμφωνία για την πώληση S-300 στο Ιράν το 2010, πιεζόμενη από τη Δύση. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε εξαγγείλει ότι η πώληση θα προχωρούσε τον Απρίλιο του 2015, μετά την προσωρινή συμφωνία η οποία άνοιξε τον δρόμο για την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας τον Ιούλιο πέρσι.
Το βίντεο από το Sputnik.
Militaire.gr