4.4.16

O Ερντογάν διαφημίζεται σε φορτηγά και στην Τουρκία τον κατηγορούν ότι διέλυσε τα πάντα!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο Πρόεδρος Ερντογάν δέχεται σφοδρή επίθεση από μερίδα του Τύπου. Οι περισσότεροι του καταλογίζουν την ευθύνη της διεθνούς απομόνωσης της χώρας και της οπισθοδρόμησης της κοινωνίας. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικά σημαντικά σχόλια.
Η γνωστή και στην χώρα μας συγγραφέας κ. Αϊσέ Κουλίν έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο , στην οποία , μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Δεν θα μιλήσω για τα ζητήματα ελευθεροτυπίας, ελευθερίας έκφρασης και ισονομίας, αλλά σε κάτι που διαφεύγει της προσοχής  όλων , μέσα στον ορυμαγδό που ζούμε.

Θα σας πικράνω με αυτά που θα σας πω. Έχετε μεγάλα οράματα για τη χώρα για το 2023. Επειδή ενδεχομένως δεν θα υπάρχω στην επέτειο των εκατό χρόνων της Δημοκρατίας μας , για να σας παρηγορήσω , σας προειδοποιώ από τώρα.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, η προσπάθεια σας να διαπαιδαγωγήσετε θρησκευόμενους, μοχθηρούς νέους δεν επέφερε καλά αποτελέσματα.
Η νεολαία μας είναι σε κατάσταση διάλυσης. Είναι ένα πτώμα, αν είναι δόκιμος ο όρος.
Ο Ισμέτ Μπερκάν σε άρθρο του την 1/4/2016 αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Συνοπτικά θα σας πω τα εξής: Από τα 2.084.000 νέους που διαγωνίστηκαν μόνο οι 912.797 ήταν απόφοιτοι Λυκείων της φετινής χρονιάς. Στις 40 ερωτήσεις των θεωρητικών μαθημάτων απάντησαν σωστά  στις 19.31. Στις αντίστοιχες ερωτήσεις των θετικών μαθημάτων οι σωστές απαντήσεις ήταν 3…. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται χωρίς την παραμικρή αλλαγή τα τελευταία 12 χρόνια.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ολοφάνερα ότι πατώσαμε στον τομέα της εκπαίδευσης. Μπορεί  η οικονομία να αναπτύσσεται, εάν  δεν γίνουν  επενδύσεις στον άνθρωπο, τότε τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης θα είναι  αυτά. Δυστυχώς στην Τουρκία επικρατεί αμάθεια.
Την εποχή που ιδρύθηκε η Δημοκρατία μόνο το 10% του πληθυσμού γνώριζε ανάγνωση και γραφή. Από αυτούς το 9% ανήκε στις Μειονότητες. Παρόλα αυτά κατάφεραν να εδραιώσουν ένα εκσυγχρονιστικό εκπαιδευτικό σύστημα που απευθυνόταν σε όλους. Χάρη σε αυτό μορφώθηκαν τα παιδιά στα χωριά και στις κωμοπόλεις που ήταν καταδικασμένα στην αγροτική ζωή.
Πρόεδρε μου να επανεξετάσετε αυτό το σύστημα που γαλουχεί θρησκευόμενους, μνησίκακους νέους. Εάν έχετε προκαταλήψεις προς τη Δύση ακολουθείστε το παράδειγμα της Ινδίας, της Νότιας Κορέας που εκπαιδεύουν καταρτισμένους επιστήμονες με σύγχρονες αντιλήψεις.¨
Καταπέλτης είναι και ο Χασάν Τζεμάλ που γράφει: “Ό,τι και αν κάνετε είναι μάταιο, ό,τι κι αν πείτε ανώφελο. Κανείς δεν σας λαμβάνει σοβαρά υπόψη του. Κανείς δεν σας ακούει. Γιατί η εικόνα της Τουρκίας στο εξωτερικό είναι χάλια, σέρνεται στα πατώματα. Γιατί η Τουρκία είναι μια χώρα που γύρισε την πλάτη της στον δημοκρατικό κόσμο. Μια χώρα που καταπατεί τη δημοκρατία, δεν σέβεται την ελευθερία. Μια χώρα που φυλακίζει τους δημοσιογράφους και τους ακαδημαϊκούς. Μια χώρα που αφάνισε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Μια χώρα που κατάργησε τη διάκριση των εξουσιών. Αυτός που οδήγησε τη χώρα σε αυτά τα χάλια δεν είναι άλλος από τον Ερντογάν. Όλος ο κόσμος γνωρίζει αυτή την πραγματικότητα. Η Τουρκία δεν είχε βρεθεί ποτέ σε τέτοια αξιοθρήνητη κατάσταση”.
Militaire.gr